Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 100 младежи са прибегнали до опит за самоотравяне през миналата година във Варна

08 април 2016, 15:05 часа • 1804 прочитания

Над 100 младежи са прибегнали до опит за самоотравяне през миналата година във Варна. Това заяви за Радио „Фокус” - Варна доц. Снежа Златева, ръководител на Клиника за интензивно лечение на остри отравяния и токсикоалергии към Военноморска болница - Варна. По думите й, причините, които подтикват младите хора в тази крехка възраст да посегнат на живота си, се коренят в силните емоции, провокирани от любовните преживявания и желанието да налагат модел на живот, пречупен през тяхната призма от възрастните хора.

„Днес имаме случай на 15-годишно момиче, приело голямо количество медикаменти, предните два дни също постъпиха две девойки от този възрастов диапазон. Работим съвместно с Агенция „Закрила на детето” и всеки случай, подлежи на обстоен преглед, като се предприемат различни мерки, продиктувани от ситуацията”, посочи доц. Снежа Златева.

Тя уточни, че подобна статистика се води от три години насам и в рамките на този период броят на хората, предприели опит за самоубийство, не претърпява резки промени, като пропорциите се разпределят в дялове от по 1/3 са младежи и възрастни хора, а останалата по-значителна част се заема от хората на средна възраст.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес