Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъртво пиян варненец предизвика тежка катастрофа

08 декември 2014, 17:10 часа • 15759 прочитания

На 05 декември (петък), около 22:50 часа, е подаден сигнал за ПТП, възникнало на бул. "Осми Приморски полк", малко преди кръстовището с бул. "Цар Освободител".

Водачът на лек автомобил "БМВ" Б.Р. на 42 г. от гр. Варна не успява да спре и блъска лек автомобил "Рено", спрял пред него. След това той се отклонява и попада върху разделителната ивица на пътното платно.

При пристигане на полицейския екип е установено, че водачът предизвикал катастрофата е в неадекватно състояние, с работещ двигател на автомобила, включен на скорост; крак, поставен върху педала на спирачката и непълна бутилка водка до него. Автомобилът е заключен, информират от ОДМВР-Варна.

След многократни опити да бъде осъществен контакт с 42-годишния мъж, той не реагира. С разрешение от дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна и с помощта на екип на РДПБЗН е пристъпено към счупване на задно стъкло на автомобила. Установено е от екип на Спешна помощ, че мъжът е жив. Същият е откаран в болнично заведение в безпомощно състояние. При взетата кръвна проба става ясно, че мъжът е употребил алкохол, чиято концентрация е 2,83 промила в кръвта.

По случая е образувана преписка.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес