Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Модерна българо-италианска ортопедична клиника отваря врати във Варна

15 октомври 2014, 13:31 часа • 14804 прочитания

Във Варна ще бъде открита модерна българо-италианска ортопедична клиника. Заведението може да отвори врати още до края на тази година. Информацията съобщи доц. Руслан Попстефанов, началник на катедрата "Ортопедия и травматология" на Медицинския университет в крайморския град.

Оборудването ще бъде осигурено от българо-италианската фондация за научни изследвания "Черноморска и Средиземноморска  Медицинска академия", създадена през 2012 година. Попстефанов припомни, че организацията бе учредена по инициатива на проф.Димитър Камбуров от Варна и проф. Атилио Роса от медицинския университет в Месина, Сицилия.

В новата клиника ще се извършват най-тежките ортопедични операции, включително онкологични, информира БТА. Във Варна ще оперират смесени екипи, като италианските хирурзи ще водят и свои пациенти.

Проф. Роса днес участва в демонстративна операция за поставяне на съвременен модел изкуствена тазобедрена става във Варна. Интервенцията бе направена на 80-годишна пациентка от крайморския град.

Доц.Попстефанов обяви от своя страна, че има много пациенти, които се нуждаят от различни изкуствени стави. Дните за планови операции на варненските лекари са запълнени до края на годината.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес