Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Девня поздрави здравните работници по случай Световния ден на здравето

07 април 2022, 17:28 часа • 2325 прочитания

Кметът на Девня Свилен Шитов честити празника на всички здравни работници по случай 7 април - Световният ден на здравето. Днес заедно със заместника ми Донка Йорданова посетихме медиците в нашата община, за да ги поздравим и да поднесем по цвете като малък жест на признателност към хората, които практикуват всеотдайно своята хуманна професия, написа Шитов на официалната си страница във Фейсбук.

Той пожела на всички лекари, медицински сестри и здравни работници сили, благополучие и лична удовлетвореност! Изказвам своята благодарност към тях за неуморния труд, отдадеността и грижите, които полагат в името на живота и здравето на нуждаещите се от помощ!, допълва Шитов.  

Що се отнася до качеството на материалната база в сферата на здравеопазването в нашата община, Шитов отбеляза, че прави необходимото скоро да може да се подобри състоянието на сградата на ДКЦ 1 Девня. Преди време в социалните мрежи бяха публикувани видеоклипове, от които ясно се виждаше, че условията в нея не отговарят на изискванията на гражданите. В момента обаче Девня не може да прави ремонти по сградния фонд, тъй като той е собственост на дружеството ДКЦ 1 още от 2000 г. насам, напомни кметът.

За да можем да стопанисваме сградата и да подобрим състоянието й, първо трябва да си възвърнем собствеността като заплатим трупаните в продължение на десет години задължения за 170 000 лв. По мое предложение Общинският съвет гласува и средствата да се отпуснат от местния бюджет за 2022 година, обясни Шитов. Така след като се разплатят натрупаните дългове, процедурата по прехвърлянето ще се финализира до около месец. По този начин ще успеем да съхраним сградата, която отново ще стане публична общинска собственост. А след ремонтите ще се подобрят и условията както за работещите медици, така и за пациентите, каза още той.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес