Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изграждат модерен спортен комплекс във варненски квартал

11 февруари 2019, 13:01 часа • 4909 прочитания

Около 7,5 млн.лева ще се нужни за един от най-мащабните проекти във Варна тази година- изграждане на модерен спортно-развлекателен комплекс. Той ще бъде разположен в квартал "Владиславово".

Идеята е там да има игрище с относително стандартни размери за футбол, което ще бъде на изкуствена трева и още две игрища, които ще бъдат за футбол на малки врати. Жителите ще могат да тренират там още волейбол, баскетбол и тенис. Ще има скейтпарк, алея за ролери и бягане, фитнес на открито, писта до 100 метра. Предвижда се изграждането на малък парк, зона за отдих в рамките на съоръжението. 

От общинаха съобщиха, че проектът включва и изграждането на зала, която ще бъде с размери на игрище за хандбал и отговаря на стандартите за футза. В тази зала ще има около 400 места с опция за добавяне на още. Общински съвет и кметът трябва да вземат решение относно начинът, по който ще се ползва въпросното съоръжение, тъй като няма как да бъде отдавано безплатно.

Изграждането на този модерен спортен комплекс е във връзка с приза, който получи морския ни град- "Варна- Европейска столица на спорта за 2019 година".

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес