Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има шанс да се обжалва липсата на ОВОС за Карадере, но никой не се възползва

09 октомври 2014, 17:41 часа • 23781 прочитания

Към момента няма постъпила жалба в екоминистерството срещу решението да не се извършва ОВОС на инвестиционно предложение в местност "Карадере", предаде БГНЕС.

Служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова изиска административната преписка по издаване на решението за преценяване на необходимостта от извършване и ОВОС на инвестиционно предложение "Изграждане на луксозен къмпинг" по плана на ЗО "Бяла", гр. Бяла, община Бяла, съобщиха от МОСВ.

Жекова се запозна обстойно с мотивите на директора на РИОСВ – Бургас за неговото издаване.

На база предоставената от РИОСВ – Бургас документация, министърът констатира пропуски в издадения административен акт, които дават основания за отмяната му. Въпреки това, предвид разпоредбите на Административнопроцесуалния кодекс, тя няма правно основание да го отмени, без да е сезирана по съответния ред, а именно след подаване на жалба срещу решението. Към настоящия момент в МОСВ няма данни за постъпила жалба.

Предвид планираните за 10 октомври протести срещу решението на директора на РИОСВ – Бургас, министър Светлана Жекова инициира среща с представители на екоорганизацията "Да спасим Карадере" за изясняване на случая.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес