Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хидроизолацията на подлезите във Варна е в лошо състояние

18 декември 2014, 11:57 часа • 8835 прочитания

49 са подлезите на територията на Община Варна.

Най-много са те на територията на район „Приморски”. Там съоръженията са разположени под булевардите „Княз Борис I” и „Васил Левски”. Подлези са разположени и под бул. „Владислав Варненчик”, както и в други райони под основни пътни артерии. Това каза за Радио „Фокус” – Варна заместник-кметът на Община Варна Христо Иванов.

Основните проблеми, които се констатират при проверките, е недобра хидроизолация. Тя води до течове от покривите на съоръженията. Това е един много сериозен проблем, тъй като за да се извърши ремонт на самия подлез, първо трябва да бъде рехабилитирана пътната настилка на уличната мрежа над подлезите.

„Това е скъпо действие и до този момент подобна хидроизолация на подлезите във Варна не е правена”, посочи заместник-кметът.

Очакванията са, че при реализацията на проектите за скоростното трасе и за развитието на градската среда ще бъдат извършвани подобен тип ремонти на съоръженията.

Във Варна има пет подлеза, които са затворени и не се използват, тъй като или във времето не са били достроени, или попадат в такава зона, в която няма пешеходен трафик.

Снимка: Архив

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес