Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доброволци от Чехия ще работят през лятото в Балчик

07 март 2018, 07:14 часа • 977 прочитания

Доброволци от Чехия ще работят през летния сезон в Държавен културен институт - Културен център (ДКИ-КЦ) „Двореца“ в Балчик. Това съобщи Жени Михайлова, директор на Културния център край морето, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. От години ДКИ-КЦ „Двореца“ край Белия град е място за културен обмен. Организират се художествени пленери, семинари, научни конференции и друг вид форуми. Продължава една добра традиция, установена в предходните години.

ДКИ - КЦ „Двореца“ и Училището по стъкларство и дизайн от чешкия град Валашске Мезиржичи са разработили два проекта, като единият е вече одобрен за финансиране и изпълнение. В рамките на дейностите четирима младежи, английскоговорящи, от Чехия, ще работят в различни места в „Двореца“ – рецепция, отдел „Настаняване“, музеи и експозиционни зали. Те ще помагат и при организирането и провеждането на специалните събития в Архитектурно-парковия комплекс.

"Доволни сме, че ще имаме такива доброволци, които ще почерпят опит от нашите дейности", посочи Жени Михайлова. Тя съобщи също, че до края на месеца в галерия „Тихото гнездо“ в „Двореца“ в Балчик може да бъде разгледана гостуващата фотодокументална изложба „Васил Левски“. От 17 до 24 март в залите и пространствата на Архитектурно-парковия комплекс ще се проведе Художествен пленер на Училището по стъкларство и дизайн от град Валашске Мезиржичи, Чехия. След приключване на пленера на 24 март ще бъде открита изложба на преподаватели от Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ - Варна.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес