Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благотворителна изложба на коледни картички в помощ на деца с редки болетси

11 декември 2014, 12:40 часа • 13285 прочитания

Национален алианс на хора с редки болести и Асоциацията на студентите по медицина  - Варна организират благотворителна коледна кампания , чиято цел е да набере средства за осигуряване на физиотерапевт за децата с рядкото заболяване муковисцидоза в  болница “Света Марина” във Варна. Студентитв по медицина ще продават ръчно изработени коледни картички  В изработването им се включиха  доброволци от цялата страна.

Пациентите с редки болести са сирачетата на здравната ни система.За тях всичко е по-трудно – по-трудно и бавно поставяне на диагноза, по-малко налични медикаменти за лечение, по-малко запознати с болестта специалисти.Държавата от години обещава да осигури нужната комплексна грижа, но страдащите, предимно деца, не могат да чакат. Затова от края на 2013 г  пациентски организации осигуриха физиотерапевт, обучен в чужбина  за детското отделение на УМБАЛ “Св.Марина” Варна. Работата му се финансира изцяло от дарения. 

Може да закупите вашите коледни картички  в Гранд мол Варна на етаж минус две ( пред Карфур)  от 12 до 16 декември от 13.00 до 17.00

Банкова сметка за дарения:

СДРУЖЕНИЕ АСОЦИАЦИЯ ХИПОФИЗА
IBAN BG24FINV91501215438212
BIC FINVBGSF
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА КЛОН ВАРНА

 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес