Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безразборно даване на помощи на неизвестни не е давано, казват от общината във Варна

23 юни 2014, 11:39 часа • 22102 прочитания

Няма безразборно раздаване на помощи – парични и/или предметни средства от общинските власти във Варна. Това съобщи за Actualno.com официален източник от общината в морската ни столица.

Помощи „на ръка” са давани само и единствено в случаи, при които се е налагало принудително преместване от обитавано собствено жилище заради опасност за самата сграда поради нанесени от наводнението поражения. Вече се издават и заповеди за напускане на определени сгради поради структурни нарушения и опасност за обитателите.

През почивните дни в някои блогове и Facebook в интернет се появиха снимки на опашки пред сградата на общината в Аспарухово. Твърденията бяха, че това са цигани, дошли да вземат помощи за бедствие без дори да живеят в Аспарухово. Според очевидци цигани са се предреждали по опашките и са вземали храна и вода по няколко пъти. От Община Варна казаха за Actualno.com, че единствената оказвана помощ в шатри пред общински сгради е за това как да се попълни декларация за получаване на дарени средства – пари и предмети, но пари на ръка не са раздавани.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес