Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знаете ли какво трябва да има задължително в багажника на колата?

28 март 2022, 14:00 часа

Всеки шофьор в багажника на колата си трябва да има пълен набор от инструменти, които ще му помогнат в даден момент. 

Както знаете, повредите се случват внезапно и неочаквано. Но ако носите инструменти със себе си, тогава неизправностите могат лесно да се отстранят. Запомнете този списък и го добавете в багажника на колата си.

Трябва да знаете какво точно трябва да има в един багажник на кола.

Резервна гума.

Един уважаващ себе си шофьор ще се увери, че в багажника на колата му има резервна гума. Освен това е необходимо редовно да се следи дали тази резервна гума е напомпана. Ако имате резервна гума, то тогава повредата, която е свързана с нея, ще бъде лесно отстранена.

Аксесоарите, които нашата кола заслужава

Крик и гаечен ключ.

За да монтирате резервната гума, имате нужда от ключ и крик. Ще ви трябва крик, за да повдигнете колата, а гаечен ключ за отвиване на старото колело и завинтване на новото. На пръв поглед това изглежда елементарно, но много шофьори нямат тези инструменти в багажника си.

Комплект ключове.

Комплект ключове - винаги ще има нужда от гаечни ключове. В колата постоянно трябва да завивате нещо. Ако имате набор от ключове, тогава можете да завивате всичко без много усилия.

Помпа.

Винаги е необходима помпа в багажника. Ако резервната гума спадне, трябва да бъде напомпана. Понякога налягането в гумите спада през нощта, а на сутринта трябва да отидете на работа навреме. Ако помпата е в багажника, тогава няма да имате проблеми.

Как да си избереш кола втора употреба?

Проводници.

Случва се батерията да се изтощи или трябва да помогнете на някой да запали колата. Проводниците няма да заемат много място в багажника, но ще бъдат от голяма полза. Проводниците са особено полезни през зимния сезон.

Въже за теглене.

Кабелът също е необходим и е хубаво да го има във всяка кола. Ако има някаква повреда, ще трябва да изтеглите колата до мястото за ремонт. А за да стигнете до него, теглещото въже определено ще ви бъде от полза. Когато имате кабел в багажника, ще сте спокойни.

Уверете се, че имате горните инструменти в колата си. В крайна сметка вашата безопасност зависи от нещата, които носите със себе си. Винаги бъдете готови за неприятности. Ако горният комплект бъде в багажника на колата ви, тогава можете да сте сигурни, че повечето от проблемите ще бъдат отстранени! Сега знаете какво трябва да има в багажника ви.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес