Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засадете тези растения в градината си, ако не искате да ви нападат ЗМИИ

27 май 2022, 09:02 часа

Видът на змиите, без значение дали са отровни или не, плаши хората. Ако искате да се предпазите от тези влечуги, доверете се на няколко подходящи насаждения.

Ето кои са те:

Лимонена трева

Няма доказателство как точно лимонената трева действа на змиите, но факт е, че те странят от нея. Ако сте привърженици на натуралните средства за прогонване на змии, съветваме ви да засадите няколко лехи с лимонена трева около двора или периметъра на къщата си. Така ще си осигурите естествена защита и няма да позволявате на неприятелите да ви доближават.

Къде се крият змиите през зимата?

Имайте предвид обаче, че стръковете лимонена трева може да достигнат сериозна височина, затова е желателно от време на време да ги подрязвате.

Пелин

Както лимонената трева, така и пелинът може да ви помогне да се предпазите от змии и техните ухапвания. Да не говорим, че тази билка е една от най-ценните и винаги си струва да я отглеждате в градината си.

Рози

Кой да предположи, че именно това нежно и красиво растение би могло да попречи на змиите да навлязат в дома ни? Истината е, че от рози може да изградите жива плет и така да се защитите. Не е гаранция, че ще успеете на 100% да избегнете среща с влечугите, но именно благоуханната ограда ще възпре проникването в собствеността ви.

Това са онези растения, които до голяма степен ще ви защитят от змиите през лятото. Убедете се сами в действието им!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес