Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТРИКОВЕ за бързо и лесно почистване на хладилника

30 август 2024, 09:08 часа

Почистване на хладилник? Едно от най-неприятните домакински задължения, на които за съжаление трябва да се посвещаваме периодично.

Много от нас изпитват истински ужас, когато трябва да започнат с подреждането и почистването на хладилника. Множество кутии, наредени по рафтовете, храна, която вече не е годна за консумация, остатъци от вечери, закуски, обяди, зеленчуци, които се канят да се разложат на хладно, докато се чудите дали да си приготвите с тях салата или пък мислите да ги оставите за следващия ден.

Колкото и да не ви се иска да се занимавате с този битов предмет, в някакъв момент трябва да запретнете ръкави и да го подредите отгоре до долу.

Още: 7 трика, с които ще запазите храната свежа в хладилника по-дълго

Добрата новина е, че днес ще споделим с вас трикове, благодарение на които да почистите хладилника за нула време и да върнете свежестта в него.

Как лесно и бързо да се справим с почистването на хладилника?

Важно е периодично да си напомняте, че въпреки високата температура в хладилника, бактериите не умират. Те продължават своето размножение върху храната. Става въпрос за салмонела, листерия, клостридия и други.

Всички тези бактерии обикновено попадат чрез храната – млечни продукти, прясно месо плодове, зеленчуци.

Още: Какво да не правим при размразяване на хладилник?

Идва ред да преминем към един трик, благодарение на който ще ограничите размножаването на всички тези бактерии.

Редовното размразяване на хладилника и почистването му с мокра кърпа могат да ви спестят куп неприятности.

Не забравяйте да почистите стените на хладилника със специални дезинфекционни препарати. Има и такива модели хладилници, които предлагат опция за поставяне на пречистватели на въздуха, както и освежители.

Разбира се, редовно следете срока на годност на продуктите, това също е много важно.

Още: Никога в хладилника - как да съхранявате хляба при високи температури

Ако спазвате всички тези правила за съхранение и почистване, ще се предпазите от здравословни проблеми, както и ще удължите експлоатационния живот на устройството.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес