Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три начина за подсилване на имунитета преди зимата

15 октомври 2021, 15:45 часа

Ето, че казахме "довиждане" на топлите дни, за да посрещнем студеното време. Сигурно повечето от вас са извадили топлите си дрехи, а някои дори вече са пуснали и печките. В това няма нищо лошо, особено ако сте по-зиморничави. Не забравяйте да помислите и за своя имунитет, за да не пиете хапчета цяла есен и да подсмърчате. В тази статия ще разгледаме три натурални начина, чрез които да подсилите своя имунитет. Препоръчваме ако имате някакви проблеми със стомаха да се консултирате със специалист относно това какви храни и напитки можете да приемате. Вижте топ три на най-добрите начини за подсилване на имунната система: 

Екстракт от черен бъз

Ако не искате да експериментирате с такъв, който е правен в домашни условия (може да се развали при неправилно съхранение), може да закупите от всяка една аптека. Екстрактът от черен бъз доказано повишава имунитета на хората, които го пият. Една супена лъжица се разрежда в 200 милилитра топла вода и се пие на гладно сутрин. Има хора, които директно ядат лъжицата, но ние препоръчваме да го разредите с топла вода, защото така няма да усетите толкова силен вкус и ще можете да пиете нещо топло. 

Чай от джинджифил 

Джинджифилът има редица полезни свойства, които го правят предпочитан за хапване във всяко едно домакинство. Това, което ви бихме посъветвали е да не прекалявате с количеството и да видите дали той не би бил противопоказен на някое ваше състояние. Иначе рецептата е елементарна - варите корен от джинджифил (обелен и нарязан) във вода, за да се получи смес като чай. Колкото повече го държите, толкова по-силен и лютив ще е чая. Няма смисъл да прекалявате - една чаша на ден е достатъчна. Не препоръчваме да се приема на гладно, защото все пак е силен чай, със специфичен вкус, който е и леко парлив и може да ви раздразни. 

Свежа напитка с лимон и мед 

Един от добрите и доста вкусни начини за подсилване на имунитета е чрез правене на смути с много витамин Ц. Какво имаме предвид? Нарежете два лимона, допълнете с чаша вода (200 милилитра) и сложете две супени лъжици мед. Блендирайте въпросната смес добре и след това я прецедете с цедка, за да остане само сокът. Може да добавите ситно нарязан джинджифил или да замените водата с някакъв чай, ако прецените. Препоръчваме, все пак тя да е на стайна температура, защото повечето блендери не понасят в тях да се сипват горещи напитки. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес