Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-евтиният и ефективен метод за отпушване на мивката

22 февруари 2022, 10:55 часа

Запушената мивка е обичайно явление в почти всяко едно домакинство. Често пъти, когато готвим, по погрешка изхвърляме по-едри отпадъци и забравяме, че това в действителност може да затрудни оттичането на водата в канала.

Редовна практика е да не почистваме добре съдовете от остатъците от храна, което също може да доведе до неприятното запушване.

Знаете, че ако мивката се запуши, настъпва истински хаос и домакинските процеси биват сериозно възпрепятствани.

Днес обаче ще ви разкажем как лесно и бързо може да елиминирате този проблем, без да се налага да звъните на водопроводчик или да тичате до магазина, за да купите специализирани препарати за отпушване. Не спирайте да четете, защото ще споделим с вас един чудесен трик, който може и сами да приложите.

Най-лесният начин за отпушване на канала само със сапун

Как се отпушва мивката за секунди?

Всичко, което се изисква от вас да направите, е да залеете 5 таблетки за съдомиялна машина с две кани вряща вода. Тази смес се изсипва в мивката и се изчаква да изтече. 6 часа по-късно не е желателно да се пуска водата, за да може препаратът да подейства пълноценно.

За предпочитане е да се прави вечер, така че да не чувствате ограничения. На сутринта пуснете горещата вода, с която да отмиете остатъците от натрупали се мазнини и частиците от разтвора. Ще забележите, че водата се оттича наистина скорострелно.

Това е всичко, което се изисква от вас да направите, за да се справите със запушената мивка. Задължително пробвайте и ви гарантираме, че ще останете безкрайно доволни от домашната смес за отпушването на мивката!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес