Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези билки са ключът за изчистване от токсини

27 февруари 2023, 19:00 часа

Кога е необходимо изчистване от токсини?

Повечето хора, живеещи в големите градове и други места с лоша екология, често се оплакват от главоболие, повишена умора и други неприятни симптоми. Често причината за дискомфорта е в токсините, които са се натрупали в тялото. Има редица симптоми, които показват, че трябва да се подложите на процедура за детоксикация:

·         Постоянна слабост и чувство на умора.

·         Мигрена или повтарящи се главоболия.

·         Наднормено или поднормено тегло.

·         Болки в мускулите и ставите.

·         Лош дъх.

·         Светло или жълтеникаво покритие върху езика.

·         Кожни обриви, чието естество не може да се определи.

·         Появата на алергична реакция.

·         Метеоризъм, подуване на корема, чревен дискомфорт.

·         Повишено изпотяване и промяна в миризмата на пот.

·         Склонност към сезонни заболявания.

·         Повишена тревожност, безсъние.

Всички тези симптоми показват, че в тялото се е натрупало голямо количество токсини. Но те могат да бъдат и признаци на сериозни заболявания, които трябва да бъдат лекувани от специалист.

Кои са най-добрите билки против стрес и напрежение?

Шлаките и токсините се натрупват в няколко системи на органи:

1. Черен дроб и бъбреци. Това са филтърни органи, които защитават тялото. Ако в тях се натрупат много вредни вещества, това ще повлияе на почистващата функция.

2. Червата. Ако в тях се натрупа голямо количество отлагания, хранителните вещества, идващи от храната, ще бъдат по-слабо усвоени.

3. Кръвоносни съдове. Когато вредните вещества се натрупват върху съдовите стени, кръвният поток се нарушава. Това може да доведе до липса на кислород в кръвта.

4. Лимфна система. Един от признаците, че тялото има нужда от детоксикация, е ясно изразеният целулит.

Преди да използвате билки за изчистване на тялото, трябва да го подготвите за специална диета. Препоръчва се постепенно преминаване към здравословна диета, ограничаване на приема на прости въглехидрати, захар, мазнини и пикантни храни.

Тези билки са ключът за изчистване от токсини

В началния етап е важно да използвате почистващи препарати със слабително действие. С тяхна помощ можете да почистите стените на червата от слоеве, които пречат на работата му. Най-ефективният лек е лененото семе. От него можете да приготвите отвара:

Една чаена лъжичка ленено семе се залива с чаша вода и се оставя да заври, след което се прецежда. Вземете всеки ден преди лягане, без да чакате пълно охлаждане.

Още по-полезно е лененото мляко, за приготвянето на което трябва да смелите семената на брашно и да ги залеете с вода. Напитката трябва да пиете сутрин.

Разтворът на сена може да се използва като естествено слабително средство. Тази инфузия трябва да се пие преди лягане. Първият ден дозата е 100 ml, след което трябва да се увеличава ежедневно с 20 ml. Препоръчително е да пиете сена не повече от седмица.

Ще забравите за брадавиците, ако използвате тези 3 билки

Изчистване на черния дроб от токсини

За да премахнете токсините от черния дроб, трябва да приготвите отвара от семена от бял трън. Една чаена лъжичка суха трева трябва да се залее с чаша вода и да се вари два пъти, докато се изпари. Сместа може да се приготви еднократно и да се съхранява в хладилник, като се приема час след вечеря по една супена лъжица. При всяко чернодробно заболяване това лекарство трябва да се използва с повишено внимание.

Изчистване на бъбреците от токсини

За да премахнете токсините от бъбреците, можете да използвате естествени натурални масла, като ги редувате с отвари. Най-ефективни са салвията, лавандулата, ментата и розмаринът. Ако нямате масла под ръка, но има сухи билки, които ги съдържат, те също ще свършат работа.

Трябва да се залеят с вряща вода (600 ml на 2 супени лъжици), настойка и да се филтрира. По подобен начин може да се приготви запарка от лавандула или друга билка, съдържаща висока концентрация на масла. Идеални пропорции: 3 чаени лъжички суха билка на 400 мл. вряща вода.

Изчистване на кръвта от токсини

Очистването на кръвта и лимфата има положителен ефект върху работата на сърцето и кръвоносните съдове. За да премахнете токсините от тях, можете да използвате коприва. За една чаена лъжичка пресни или изсушени листа от растението ви трябва чаша вряща вода. Инфузията трябва да се остави настрана за 45 минути, след което да се прекара през филтъра. Трябва да се приема два пъти на ден, преди хранене. За по-голяма ефективност се препоръчва продължителността на курса да се увеличи до 30 дни.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес