Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тапицирани мебели – за и против

21 март 2022, 16:35 часа

Тапицираните мебели са модерно и луксозно решение за дома. Времето, в което се използваха само тапицирани табли за легла и тапицирана мека мебел, отмина. Предстои ви ремонт или обзавеждане? Вижте предимствата и недостатъците на тези мебели, за да прецените подходящи ли са за вас.

Предимства на тапицираните мебели

Тези мебели осигуряват модерно излъчване и доза лукс на дома ви. Особено ако са изработени от велур или естествена кожа. Може да преобразите спалнята само с една тапицирана стена и шкафове в същия стил.

Тапицираните мебели изглеждат елегантни и стилни, трудно ще сбъркате с тях, дори да не разбирате от интериорен дизайн. Много по-внушителна визия се създава при избор на цялостно обзавеждане за стаята ви с тапицирани мебели. Голямо предимство е удобството, когато говорим за столове, пейки, дивани, кресла. Съвсем естествено е много по-комфортно и приятно да сядате или лягате върху тапицирани мебели. Усещането за уют, което създават, също е предимство, което не следва да пренебрегваме. Изработени от естествени и качествени материали, мебелите имат дълъг живот. Подлежат и на претапициране, което ще им придаде напълно нов облик и ще ги обнови напълно.

Защо да изберем качеството пред цената при закупуването на мебели

Недостатъци на тапицираните мебели

На първо място следва да споменем високата цена, когато говорим за кожа и особено за естествена кожа. Подобни мебели са извън финансовите възможности на много хора. Ако идеята ви допада, но не може да си ги позволите, потърсете варианти с изкуствена кожа. Има изключителни предложения, които имитират естествената на външен вид почти изцяло.

Друг недостатък е по-трудната поддръжка. Винаги трябва да се съобразявате с материята и да избирате правилния препарат за почистване. При кожата това е по-лесно, но при текстила - ако не е миещ се и промазан, почистването може да се превърне в изпитание.

Мебели от класа за дома – какво е важно да знаем

Тапицираните мебели обикновено са и по-големи от останалите. Самата тапицерия увеличава размера им и ги прави по-малко подходящи за малки жилища.

Тапицираните мебели следва да пазите от пряка слънчева светлина, тъй като заради материала част от тях са изключително податливи на избеляване.

Друг недостатък е, че не са подходящи за дом с домашни любимци. Ноктите на котките лесно могат да съсипят тапицирания ви шкаф. С изключение на някои материи те са и лесногорими. Всичко това следва да го имате предвид, когато избирате тапицираните мебели за дома си.

 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес