Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете това в ОЛИОТО и то ще е много по-здравословно

03 ноември 2021, 16:48 часа

Олиото е растителна мазнина, която много от домакините включват в направата на всевъзможни ястия. Истината е, че когато претърпи термична обработка, слънчогледовата мазнина се превръща във вредна за организма ни. Това е и една от причините специалистите да съветват да ползваме кокосово масло, вместо растителни олиа.

Днес ще споделим нещо изключително любопитно с вас, свързано с олиото. Не преставайте да четете, защото в редовете по-долу ще узнаете какво всъщност може да превърне обикновеното слънчогледово олио в много по-полезно, отколкото е в действителност.

Какво да добавим към олиото, за да е то по-полезно?

Канелата е истинско богатство, което съхраняваме в шкафа с подправки. Добре знаете, че етеричните масла, съдържащи се в кафявия прах, пречат на развитието на болестотворни микроорганизми. Всъщност затова традиционната медицина използва канеленото масло за лечение на рани.

Този вид олио може да ВРЕДИ на здравето ни

Освен всичко останало канелата спомага и за регулирането на кръвното налягане. Ако искате да подобрите качеството на олиото, което използвате за овкусяване на салати или приготвяне на ястия, то съвсем спокойно можете да се доверите на тази подправка.

Приготвянето на канелено олио е доста лесно. Няколко канелени пръчки се натрошават и към тях се добавя половин чаена чаша слънчогледово олио. Сместа се оставя да престои за 10 дни. След това се прецежда и се налива в стъклена бутилка.

Канеленият вкус е много приятен. Той се комбинира еднакво добре както със сладки, така и със солени ястия.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес