Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще се ШОКИРАТЕ като разберете какво се случва с тялото ни, ако не ядем ЯЙЦА

14 септември 2021, 13:26 часа

Яйцата са една от най-предпочитаните закуски от малки и големи. Те са богати на полезни вещества и ни държат сити за дълго време. Много от хората обаче предпочитат да ги консумират за обяд, тъй като рецептите с тях се приготвят наистина лесно и не се налага да прекарваме два часа в кухнята.

Що се отнася до полезността на този хранителен продукт, то от дълго време насам се водят ожесточени спорове. Именно това ни кара да се замисляме дали наистина трябва да ги консумираме или е по-добре да се откажем от присъствието им в менюто си.

Какво обаче се случва, когато човек престане да консумира яйца

Отговорът ще го разберете от редовете, изписани по-долу в днешната статия. Истината е, че яйцата успяват да окажат въздействие върху холестерола, това е доказано. Счита се, че именно те допринасят за повишаването му, като същевременно с това се повишава и риска от сърдечносъдови заболявания.

Разбира се, тук става въпрос за консумацията на големи количества яйца. Ако бъдете разумни, докато ги похапвате, то няма да си навлечете подобни неприятности. Препоръчителната дневна доза е 1 – 3 сварени яйца.

Ако все пак решите да се откажете от този продукт, богат на белтъчини, имайте предвид, че е много вероятно да лишите организма си от куп полезни вещества.

Никога не комбинирайте яйцата с ТЕЗИ храни

Когато човек се откаже от яйцата, той реално лишава тялото си от един източник на ценни вещества. Сред тях са витaмини D, E, C, витaмини oт групa В, прoтeини, мaзнини, хoлин, aминoкиceлини, цeнни минeрaли, кaтo жeлязo, фocфoр, ceлeн, кaлций. Дълъг е списъкът, нали?

Помислете добре дали наистина е редно да прекратите похапването на този продукт или можете да се придържате към разумна консумация, включваща 1 -3 яйца на ден!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес