Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пробвайте тези бабини рецепти при силен зъбобол

14 септември 2022, 13:16 часа

Разглеждайки въпроса - как да облекчите зъбобола, трябва да се отбележи, че има доста прости методи. Например, когато се появи зъбобол, можете да го премахнете, като изплакнете устата си. Това се случва например, ако храна попадне в увредената зона на зъба. Остатъците от храна оказват натиск върху "болното място" и причиняват болка. В този случай ще помогне просто изплакване на устната кухина с разтвор от сода. Болката може да изчезне напълно.

Можете да приложите и следните бабини рецепти:

Използвайте отвара от градински чай, изплакнете устата си с все още топъл чай, като държите течността близо до зъба възможно най-дълго. Изплакнете 4 пъти по 20 минути.

Можете да използвате люспа от лук за изплакване. Запарва се във вряща вода, оставя се да престои малко и се прецежда. След това с получената отвара се изплаква устната кухина 3 пъти в продължение на 10 минути.

6 натурани средства, с които ще се избавите от зъбобола

Маточината също е чудесна за приготвяне на отвара. Натрошената маточина се залива с вряща вода в съотношение 1 с. л. лъжица за 1 чаша вода. Оставете да заври, прецедете и изплакнете устата си.

Невероятните свойства на обикновеното червено цвекло (сурово). Поставя се парче върху болното място и държите, докато започне облекчение.

Пресен лист от каланхое също е ефективен. Достатъчно е да го намачкате и да го поставите върху зъба. Сокът действа директно, като облекчава болката и дезинфекцира мястото на приложение.

При наличие на вдлъбнатина можете да вземете обикновен памук, напоен с карамфилово масло, и да го поставите на болното място.

Ако нервът на зъба е отворен, тогава се нуждаете от памучен тампон, който първо трябва да се навлажни с разтвор на карболова киселина. Болката от нея бързо отшумява, но танпона трябва да бъде фиксиран само върху болния отворен зъб, в противен случай разтворът може да започне да разрушава здравите зъби. Сложеният памучен тампон се изважда след 2 дни, ако вече няма болка се слага нов и се отива на зъболекар.

При зъбобол - пробвайте с масло от карамфил!

Използването на йод.

Необходимо е долната част на зъба да се намазва с йод няколко пъти на ден. След намазване трябва да изчакате, докато йодният разтвор изсъхне, в противен случай може да възникне изгаряне.

Риган обикновен.

Цветовете на това растение е достатъчно да го сдъвчете и задържите в устата си около пет минути и болката ще отшуми.

Магнит.

Най-простият метод - трябва само да държите магнит от външната страна на бузата, където зъбът ви боли, за около половин час.

Лукът и чесънът също са мощни лекарства. Достатъчно е да напоите памука със сок и да го поставите в „хралупата“ на болния зъб. Можете също да поставите там парче скилидка чесън.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес