Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правете това и чистачките на колата НЯМА да замръзват

15 декември 2022, 12:52 часа

Зимата е вече тук и по-голямата част от шофьорите, които не разполагат с гараж, започват да мислят за своите чистачки и замръзването им през студените месеци. Това явление е свръх неприятно. Ще споделим с вас какво не бива да правите, ако не искате чистачките на колата да замръзват за стъклото.

Мнозина се доверяват на един от най-разпространените методи, а именно изправянето на рамената вертикално. Така чистачката стои отделена от стъклото. Не отричаме, че способът е ефикасен, но проблемът при него е, че рискувате разтягането на пружината, която притиска рамото към стъклото. В резултат на това се стига до по-лошо почистване на стъклото.

Как да подготвим автомобила за зимата?

Не съветваме също да пръскате чистачките с препарати от типа на WD-40. Това на свой ред води до образуване на маслени петна по ветроупорното стъкло. По петната обикновено полепва много мръсотия, която след това се почиства трудно.

Има и не толкова популярни методи, които дават добри резултати. Нужно е да полеете чистачките с концентрат зимна течност за чистачки. Ако не ви се занимава да правите това, може да пробвате и нещо друго. Вечер, когато паркирате колата, повдигнете чистачките с малки пластмасови предмети, които да ги държат на разстояние от стъклото. Този метод доказано действа.

Надяваме се да сме ви били полезни и благодарение на нашите съвети все по-рядко да се сблъсквате с този проблем през студените зимни месеци.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес