Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НИКОГА не яжте семките на този плод, ако не искате да се случи ето ТОВА

17 юни 2021, 18:05 часа

Много хора са с мисленето, че семките на ябълките са полезни за човешкия организъм. Водени от желанието си да се хранят здравословно, те са способни да изядат цялата ябълка, заедно с огризките.

Според специалистите обаче това е огромна грешка, която не бива да се допуска. Защо е така, тепърва предстои да разберете.

4 неща, които е важно да знаем за ябълките

1. Навсякъде се говори, че ако похапваме една ябълка на ден, няма да ни се наложи да посещаваме доктор. Това, на практика, е точно така. Ябълките са изключително ценен плод и успяват да ни предпазят от редица заболявания, в това число диабет, сърдечни проблеми, астма и други. Благодарение на тях, хората, които страдат от диабет, могат да поддържат нивата на холестерола си.

5 ползи от ябълките

2. Другото, което е наистина важно да знаете за ябълките, е свързано с техните семки. Може и да не сте чували, но те съдържат амигдалин, който изпуска цианид. Вероятно не сте наясно, но когато се осъществи контакт с храносмилателния тракт, могат да се причинят сериозни неприятности.

Не е проблем, ако похапнете няколко семки. Опасно е, когато постоянно ги гризете. Става въпрос за голямо количество погълнати ябълки, заедно със семената.

3. Знаете ли, че ябълките е задължително да се съхраняват на температура от 2 – 4 градуса? Съхранявайки ги по този начин, трайността им ще е много по-продължителна. За предпочитане е да ги държите в най-долната част в хладилника. Ако не искате те да губят влагата си, оставете до тях кърпа, пропита с вода.

10 неща, които ще се случат с тялото ни, ако ядем ябълки всеки ден

4. Ако възнамерявате да си купите дузина ябълки, но държите на това те да са перфектни, то насочете се към онзи плод, който е твърд и с наситен цвят. Това е маркер, че ябълките са идеално узрели и богати на всички полезни съставки.

Похапвайте ябълки, защото те са изключително полезни. Не забравяйте обаче да отстранявате техните семена, защото погълнати в големи количества, могат да създадат неприятности!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес