Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога не хвърляйте тези 5 неща в мивката или тоалетната, защото рискувате да запушите канализацията

13 септември 2022, 17:34 часа

Колкото и добра да е вашата канализация, никога не си правете експерименти с нея, защото по този начин рискувате накрая да звъните на водопроводчик.

Има няколко неща, които ВиК специалистите съветват никога да не изхвърляте в канала, макар да ви се струват безобидни на пръв поглед.

Ето кои са нещата, които никога не бива да хвърляме в канала или в мивката:

1. Утайка от кафе;

Тя има способността да причинява запушвания, затова не бива да я хвърляте в канала.

Как да отпушим сифона на мивката

2. Клечки за уши;

Дори да се изкушавате да ги изхвърлите в тоалетната и да пуснете водата след това, не го правете. Клечките за уши могат да се изкривят и да блокират нормалното изтичане на водата. По този начин е възможно да се натрупат и други отпадъци и да имате сериозни проблеми.

3. Памперси;

Памперсите са враг номер едно на канализацията, без значение колко добра е тя. Гелът, който се съдържа в бебешките пелени, набъбва, когато е в контакт с водата. Това води до сигурно запушване.

4. Мокри кърпи;

Поредното нещо, което не бива да ви изкушава, става ли въпрос за тоалетната. Мокрите къри не се разграждат и причиняват запушване.

5. Масла за готвене.

Маслото за готвене замръзва и образува парчета, които водят до запушване на канала. Няма значение каква е мазнината, не бива да я изхвърляте в тоалетната.

Това са нещата, които нямат място в тоалетната или мивката. Запомнете ги много добре!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес