Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е за вярване какво можете да излекувате с домашен лосион с ориз

14 септември 2021, 12:43 часа

Домашно приготвените лосиони, кремове и маски се отразяват изключително благоприятно върху нас самите.

Дали обаче знаете, че оризът, освен че е използван за консумация, е една от основните съставки за приготвянето на магически лосион с незаменими ползи? Сигурни сме, че малцина от вас са чували за това му свойство, а още по-малко са пробвали да си приготвят кремообразната текстура, с която да подобрят завидно външния си вид.

Какви са ползите от оризовия лосион

Оризовият лосион е изключително ценен продукт. Той спомага за изравняване тена на кожата, премахването на тъмните петна, изглаждане и връщането на блясъка й.

Как следва да бъде приготвен самият лосион от ориз

Стъпките не са чак толкова трудни, затова смятаме, че всеки от вас би могъл да се справи с направата на натурален оризов лосион. Като за начало е добре да стартирате с варенето на основния продукт, но не забравяйте преди това старателно да го почистите под течаща вода.

Поддържайте се здрави и красиви с оризовата вода!

Оризът се вари, докато не омекне напълно и след това се остава да изстине. Едва след като това се случи, може да се премине към следваща стъпка, а именно пасирането му.

Към сместа се добавят течен Витамин Е, който има много антиейджинг свойства. Ако искате лосионът да има аромат, бихте могли да добавите няколко капки от любимо натурално масло.

Всички съставки се бъркат, така че да се получи хомогенна смес. Лосионът е препоръчително да се съхранява в буркан и задължително в хладилник. Той е годен за използване в рамките на 4 дни.

Опитайте и почти моментално ще усетите как кожата на цялото ви лице се променя и се превръща в много по-сияеща и красива.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес