Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-ефикасният домашен препарат за прозорци

12 юли 2021, 07:55 часа

Прозрачните прозорци, заедно с искряща печка и осветителни тела за баня, са отличителен белег на добрата домакиня. Почистването на прозорците добре, особено ако живеете в жилищен блок на висок етаж, не е лесна задача, затова много хора решават да правят това само два пъти в годината. Не е изненадващо, че през това време сериозен слой прах има време да се утаи върху стъклото и валежите оставят петна, които отнемат огромна част от светлината. Трябва да можете да се справите с такова замърсяване! Много домакини предпочитат да използват това малко токсични народни методи. Ето как да измиете прозорците у дома, за да получим отличен резултат, който да остане за дълго време.

ОСНОВНИ ПРАВИЛА ЗА ИЗМИВАНЕ НА ПРОЗОРЦИ

Дъждът и снегът, прахта, кондензът, тютюневият дим, следи от насекоми и пръстови отпечатъци, детска игра с бои и флумастери са основните причини за замърсяване на стъклото на прозорците. В идеалния случай прозорците трябва да се мият на всеки три месеца. Живеещите на първи етаж може да се наложи да почистват по-често, докато перфекционистите и щателните търсачи на чистота могат да повтарят процедурите за почистване още по-често.

Кога е най-доброто време за измиване на прозорци?

Идеалното време за почистване е хладно, спокойно и облачно време. Факт е, че при висока температура детергентът ще изсъхне твърде бързо и няма да имате време да го избършете, за да не останат ивици. Същото важи и за ветровития ден. Яркото слънце пък ще предизвика отблясъци, които могат да попречат на оценката на качеството на резултата от измиването;

Рафтовете в супермаркетите и магазините за битова химия са буквално осеяни със специални продукти, които обещават перфектния резултат под формата на прозрачни стъкла без ивици с минимални усилия. Не всички препарати са толкова ефективни, колкото обещават рекламите, но много от тях се справят много добре със своите отговорности.

Резултатът няма да бъде по-лош, отколкото при използване на препарати от магазините, ако се спрете на:

ДЕТЕРГЕНТ + ОЦЕТ

Смесете 0,5 л вода, 70 мл оцет и чаена лъжичка прах за пране или препарат за съдове. С получения разтвор трябва добре да изплакне прозорците, като изтриете цялата мръсотия, сега остава да изплакнете повърхността с вода и да избършете всичко на сухо.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес