Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя сладкарска съставка може да спаси растенията в градината ни?

12 март 2022, 06:05 часа

Канелата е една от подправките, които се славят с широко приложение. Малцина са наясно с това, че именно кафявият прах е способен да предпази растенията им от гъбични инфекции, вредители и последвала гибел.

Днес ще ви разкажем малко повече за свойствата на тази подправка, която е високо ценена в сладкарството. Сигурни сме, че някои от градинарите вече са наясно с нейните действия и не пропускат възможност да защитят растенията си именно с нея.

Ето и как да предпазим растенията си с помощта на канела?

Канелата се ползва както за защита на растенията, така и спомага за заздравяването им, когато става въпрос за по-леки наранявания.

Ето как да я ползвате:

Ако вашите растения страдат от гъбични инфекции, това, което се изисква от вас да направите, за да прекратите разпространяването им, е да напръскате с праха около корените на растенията. В случай, че заболяването е по-сериозно, препоръчително е механично да отстраните горния слой почва и след това да посипете от подправката. Това ще спомогне тяхното заздравяване и ще прекрати разпространяването на гъбичките. Бихте могли да ползвате и канелата като превантивно средство за поява на гъбички по растенията.

След такова подхранване, чушките растат като луди

Това, разбира се, не е единственото, за което може да я използвате. Ако искате да предпазите растенията си, може да посипете малко от подправката по време на самото засяване на семената.

С канела успешно се прогонват неприятните мушици, както и мравките. Нужно е да поръсите от праха по местата, където те се събират, както и около самите растения. Не след дълго ще забележите, че от тях няма и следа.

Някои градинари избират да ползват подправката вместо различни торове и препарати, в които изобилства химия. Тя е чудесен начин да подхраните младите растения и да ги защитите от уреждане.

Използвайте я в градината си и сами ще се убедите в нейните действия!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес