Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Канелата сваля ли кръвното или е просто мит?

10 юни 2023, 12:00 часа

Канелата ще помогне за понижаване на хипертонията и нивата на кръвната захар в организма.

Канелата се използва като подправка при печене и приготвяне на напитки. Въпреки това носи много повече ползи. Редовната употреба на тази подправка ще помогне за понижаване на кръвното налягане и ще намали риска от заболявания на сърдечно-съдовата система, но това не е всичко.

Активният компонент на канелата - цинамат - намалява образуването на холестерол с ниска плътност в кръвта, който е причината за много съдови заболявания. Намалявайки вредните липиди, тялото започва да произвежда повече полезни.

8 употреби на канела, за които вероятно не сте знаели

Друго ценно свойство на тази подправка е да намалява нивата на кръвната захар чрез подобряване на инсулиновата чувствителност. По този начин яденето на канела може да помогне за контролиране на диабета.

Освен основната функция да защитава сърцето и да намалява риска от съдови заболявания, канелата може да помогне и при повече ежедневни проблеми. Например пръчка канела е отличен освежител за дъха. Просто дъвчете малка хапка след хранене и може да не забравите за лошия дъх.

Канелата има и антибактериални свойства. Може да помогне в борбата с акнето - просто добавете щипка смляна канела към маската и нейната ефективност ще се увеличи значително.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес