Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво трябва да знаете за натуралните добавки, преди да ги вземете?

17 март 2023, 17:28 часа

Натуралните добавки са продукти, извлечени от растителен или животински източник. Приемат се с цел подобрение на здравето и укрепване на имунната система. В днешно време съществува голям интерес към тях, тъй като са считани за по-безопасни и по-ефективни от много синтетични добавки, които се продават на пазара.

В тази статия онлайн магазини Ревита ни споделят ползите от приема на натурални добавки, различните видове и кога е най-удачно да се пият.

Какви са ползите от прием?

Възможните плюсове от вземането на натурални екстракти варират в зависимост от концентрацията. От Ревита препоръчват да се консултираме със здравен специалист, който да ни посъветва какво е подходящо за нас. Най-често ползите се определят по следния начин:

● подобряват хранителния баланс – попълват липсващите хранителни вещества в диетата, като витамини, минерали, протеини и фибри;

● подпомагат имунната система – витамин С и ехинацея, повишават имунитета и предоставят тонус и енергия през целия ден;

● предотвратяват възпаления – вещества като куркума и зелен чай имат антиинфламаторни свойства и предпазват от инфекции;

● поддържат здравето на сърцето – омега-3 мазнини намаляват шанса от сърдечно-съдови заболявания, като запазват нормалните нива на холестерол и кръвно налягане;

● укрепват костите – калций и витамин D се приемат за здрави кости и намаляват риска от остеопороза;

● оказват добро влияние върху мозъка – гинко билобата подпомага мозъчната функция, подобрява паметта и концентрацията

Видове натурални добавки

Ревита ни представя някои видове, които могат да бъдат намерени на пазара. Най-търсени са витамините, като това включва желязо, калций, магнезий и други. Все по-често хората избират да се доверят на билкови продукти и растителни екстракти, например ехинацея, зелен чай, гинко билоба и т.н.

Аминокиселините и протеините са важни за растежа и възстановяването на тъканите, споделят от Ревита. Те препоръчват и прием на ензими, които помагат за оптимизиране на храносмилателния процес.

Кога се пият?

На всяка опаковка има указания за начин на употреба и дозиране, които от Ревита препоръчват да прочетем внимателно и да следваме стриктно. Някои продукти се вземат в определен период от деня, например съставките за добър сън и намаляване на стреса се пият вечер.

Важно е да знаем, че някои вещества взаимодействат с лекарства, но могат да предизвикат странични ефекти. За това от Ревита споделят, че е важно винаги да потърсим съвет от специалист.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес