Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква ВОДА се слага в кафемашината? Всеки трябва да знае това!

11 февруари 2022, 13:51 часа

За много от нас стартът на новия ден е немислим без чаша ароматно и вкусно кафе. Кофеиновата напитка пробужда всичките ни сетива и ни подготвя за редицата предстоящи задачи и ангажименти, с които трябва да се справим.

Ако и вие, както повечето хора, си приготвяте първото кафе у дома, е много важно да знаете каква вода да налеете в контейнера на вашата кафемашина. Нека все пак да не забравяме, че в една чаша кафе има приблизително около 94% вода, затова и изборът й е от такова значение.

Кои са най-важните изисквания за водата?

Едно от най-важните неща е водата, която добавяте към кафемашината, да е без никакъв мирис, вкус и цвят. Не е за предпочитане да се доверявате на чешмяната вода, тъй като в нея има твърде много хлор. Ако все пак избирате да я ползвате, то за предпочитане е да мине през филтър.

Топ 5 кафе напитки за ароматно начало на деня ви

Съдържанието на твърдите компоненти е следващото нещо, на което трябва да се обърне внимание, преди да излеем течността в контейнера за вода на кафемашината. Количеството на общоразтворимите твърди вещества във водата трябва да е между 75 и 250 мг/л, не повече.

Киселинността е поредното изискване, което в никакъв случай не бива да омаловажавате. Тя трябва да е рН 7.

Следващия път, когато доливате вода в кафемашината, помислете много внимателно дали да бъде директно от чешмата или ще предпочетете да мине през филтър. Запомнете, че от водата зависи крайният вкус на любимата ви кофеинова напитка.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес