Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да почистим насекомите от предното стъкло на автомобила - прост и ефективен начин

23 юли 2021, 08:51 часа

След завръщането си от пътуване много собственици на автомобили се сблъскват с проблема с насекомите, залепнали върху капака, стъклото, бронята и решетката на радиатора. Трябва да отидете на автомивката или да я почистите сами, като използвате литри специални продукти. Но има и друг метод, използван от тези, които живеят извън града и всеки ден се сблъскват с този проблем.

Възможно е да се отмият останалите мушици от купето или стъклото с помощта на обикновена сива глина, която може да се намери във много водоеми. Струва си да си съберете в достатъчно количество, тъй като ще ви трябва голямо количество, за да се извърши процедурата по почистване. Глината трябва да се накисне до кремообразно състояние и да се нанесе на слой от 3-4 мм по цялата повърхност и след това да се остави за 10 минути.

След това трябва да я измиете, но в никакъв случай не използвайте парцал за това, тъй като глината е силен абразив и ще останат драскотини при измиване с парцал. Трябва да се измие с течаща вода, за предпочитане под високо налягане.

Според много собственици на автомобили, обикновената глина се справя с премахването на следи от насекоми не по-лошо от повечето закупени специални съоръжения. Някои следи, разбира се, може да изискват повторение на процедурата, но основната част може да бъде премахната от един път.

Недостатъците на този метод включват високия риск от надраскване, ако не се изплакне колата добре. Също така, ще трябва да изразходвате много вода, тъй като останалата глина ще образува ивици, от които ще бъде много по-трудно да се отървете по-късно.

Ясно е, че с появата на лятото, шофьорите са изправени пред същия проблем - насекомите. Комари, мухи, бръмбари започват да атакуват предното стъкло на автомобилите, докато шофирате, оставяйки петна по него. Как да решим проблема с помощта на импровизирани средства, разказаха авто експертите.

В такива случаи можете сами да направите ефективна почистваща течност. За нея ще ви трябва:

·  5 литра топла вода;

·  половин чаша препарат за съдове;

·  половин чаша омекотител;

·  бутилка амоняк или разтвор на амоняк.

Всички изброени съставки трябва да се смесят и разклатят, след което да се излее полученият разтвор в резервоара за чистачки. Можете също да нанесете продукта върху стъклото и след това да включите чистачките. Отбелязва се, че разликата с обикновената вода е много забележима: след няколко минути стъклото отново ще бъде чисто и от петната, оставени от насекоми, няма да остане нищо.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес