Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да накараме ПАЯЦИТЕ да изчезнат за секунди от дома ни

27 април 2022, 09:26 часа

Паяците са сред неканените гости в домовете на хората. Макар, че са полезни по природа, малко хора се радват на тяхното присъствие. Има дори такива, които изпадат в ужас, щом видят паяк в помещението.

Ако искате да се справите с тях и да ги прогоните, не е нужно да използвате специални репеленти. Може да изберете натурални средства, имащи същото действие.

Как да прогоним паяците веднъж завинаги?

Най-напред ще споменем, че паяците влизат в дома ни основно през вратите и прозорците. Техни скривалища са ъглите, пространството под леглото, списания, книги, кофи с боклук, гуми, листа.

Безопасен и естествен начин да разкараме паяци и други гадинки от вкъщи

За да се отървете от тях веднъж завинаги, трябва първо да почистите ненужните неща от дворното пространство и едва след това да се фокусирате върху помещенията.

Винаги, когато почиствате с прахосмукачка, не забравяйте да проверявате за паяжини по ъглите, в нощните шкафчета, осветителните тела, мека мебел, под легла и дивани. Неприятелите се хранят основно с насекоми, които се появяват по остатъците от храна, затова е нужно да съхранявате много внимателно хранителните продукти в шкафовете.

Има една миризма, която успешно успява да прогони паяците и да ги държи на разстояние от дома ви. Става въпрос за миризмата от мента. Ще ви издадем рецептата за домашния репелент, който ще накара неканените гости да напуснат вашата собственост.

Как да изгоним паяците от вкъщи БЕЗ да ползваме отровни химикали

В бутилка с пулверизатор смесете две чаши вода, 1 ч.л. препарат за съдове и 1 ч.л. етерично масло от мента. Разклатете бутилката и с получения разтвор пръскайте редовно по ъглите и местата, където сте виждали паяци.

Има и друг, още по-лесен начин. Напоете памучни тампони с масло от мента и ги оставете пред вратите и пред прозорците. Миризмата никак не се нрави на паяците и веднага, щом я усетят, те ще напуснат дома ви.

Опитайте с това натурално средство. Гарантираме ви, че резултатите ще са налице по-скоро, отколкото сте очаквали!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес