Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изхвърлете незабавно тези неща от кухнята си

20 март 2021, 07:30 часа

Всеки дом има свое сърце и това е кухнята. Там се готвят любимите на цялото семейство храни.  На трапезата се хранят всички, докато семейството общува и се сплотява.

Това е основната причина да поддържате кухнята в перфектно състояние. Много домакини обичат да трупат неща в нея, повечето, от които вече нямат място в дома им.

Ето какво веднага трябва да изчезне от кухнята, за да стане тя подредена и достатъчно чиста: 

Прибори за еднократна употреба

Хвърляйте ги веднага след употреба. Не бъдете стиснати и не ги складирайте за повторна употреба. Всъщност - дори не ги купувайте. Ще си спестите средства, а и ще опазите околната среда.

Различни сосове или храни от менюта за вкъщи

Остатъчните сосове и храни от бързите менюта за вкъщи не трябва да стоят по шкафовете ви. Изхвърляйте ги веднага, след като сте се нахранили.

Незалепващи тигани с надраскана повърхност

Такива съдове са изключително опасни за използване. Няма смисъл да ги държите в шкафовете си, повече няма да влязат в употреба.

Стари гъби за съдове

Нужна е редовна подмяна на гъбите за съдове, тъй като в тях се могат да живеят хиляди бактерии.

Стари подправки

Изхвърлете всички подправки, които не сте използвали от месеци. В тях вече може да са се появили яйца на насекоми.

Продукти с изтекъл срок

Изхвърлете всички хранителни продукти, чийто срок на годност е изтекъл. Те по-скоро могат да ви навредят, отколкото да спасят положението, когато трябва да готвите.

Ненужни съдове

Не се привързвайте излишно към кухненските съдове. Хвърляйте старите и ги заменяйте с нови, за да подобрите  енергията в кухнята си и качеството на храната, която приготвяте.

Найлонови торбички

Много домакини съхраняват найлоновите пликове от покупките под кухненския плот, но в един момент те стават толкова много, че не можете да затворите шкафа. Използвайте ги за изхвърляне на боклука.

Ненужни книги за готвене

Ако не готвите с помощта на готварски книги, по-добре ги подарете на някого, който ще им се радва и ще ги използва, вместо да стоят по кухненските ви рафтове и да заемат място.

Ароматизатори за въздух

Те са много вредни, в никакъв случай не се препоръчват за използване в кухнята, където могат попадат в храната. Изхвърлете ги и повече не ги използвайте. Ако все пак държите на приятния аромат, потърсете естествени.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес