Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето така се пържи вкусна РИБА, без да умирисвате цялата къща

18 ноември 2021, 17:53 часа

Много от домакините се въздържат да готвят риба у дома, заради миризмата, която се носи навсякъде. Има си обаче тънкости и трикове, които могат да предотвратят миризмата, а накрая рибката да е по-вкусна от всякога – хрупкава коричка отвън и сочна отвътре.

Три са правилата, които е нужно да спазвате, ако искате да сервирате на трапезата си хрупкава риба в чинията и без никакви миризми, които да подсказват, че вие сте я готвили.

Как се пържи рибка, без да умирисваме цялата къща?

Когато почистите и измиете рибата, започнете да я овкусявате. Поръсете я с любимите си подправки и накрая изстискайте един лимон върху нея. Оставете я в купа или чиния за половин час в хладилник, където да се маринова. Помнете, че лимонът неутрализира миризмата на риба.

С какво готвачите увиват СКУМРИЯТА, преди да я сготвят

Идва ред на самата панировка. Предполага се, че и вие, както всеки друг, ползвате пшенично брашно при панирането на рибата. Съветваме ви да изберете царевично, тъй като то не пуши при нагряване и придава очарователно златист вид на храната в тигана.

Преди да метнете рибата в загрятата вече мазнина, добавете и няколко парчета суров картоф в тигана. Картофите са зеленчукът, който успешно неутрализира миризмата на риба.

Придържайте се към нашите съвети и сме сигурни, че цялото ви семейство ще ахне от удивление. С този трик можете да си позволите много по-често да приготвяте вкусната и полезна храна, без навсякъде да мирише на риба!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес