Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате лимоните да останат свежи 3 месеца, съхранявайте ги по този начин

04 февруари 2022, 16:27 часа

Знаете, че ако забравите половин лимон в хладилника, той много бързо губи свежестта си. В случай, че не реагирате навреме и не добавите сока към салата, ястие или напитка, то с цитруса е свършено и ще се наложи да го изхвърлите.

Днес обаче ще споделим с вас един трик, благодарение на който ще можете да съхранявате полезния плод за месеци наред, без той да губи свежестта и полезните си свойства.

Най-простичкият начин да запазите лимоните такива, каквито искате да ги похапвате ежедневно, е да ги съхранявате на тъмно в купа с вода.

Какви са здравословните ползи от пиенето на вода с лимон сутрин

Що се отнася до самото място, цитрусите трябва да са на хладно в хладилник. Отделете им или средния рафт, или мястото на вратата. Ако сте избрали да ги сложите на вратата, може да се наложи да ги съхранявате на две места в по-тесни и продълговати кутии, така че водата да покрива лимоните и да не позволява на свежестта да ги напуска.

Ако имате останали половинки, които не възнамерявате да ползвате в рамките на деня или през следващия ден, можете да ги изстискате и сокът да съхранявате във формички за лед. След това лесно може да го размразите и да го добавите към салата, ястие или друго.

Така дори ще се улесните, защото винаги ще имате под ръка готов лимонов сок и при това изцяло натурален.

Съхранявайте лимоните точно по този начин, ако искате да запазите свежестта им и те да са годни за консумация за дълго време.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес