Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако имате проблем с туршията, НЕЗАБАВНО направете това

27 октомври 2021, 07:55 часа

В днешната статия ще ви разкажем малко повече за проблемите, които могат да възникнат при приготвянето на туршията. Ще посочим и някои от най-често допусканите грешки и как всъщност можете да ги коригирате, така че да не се налага да изхвърляте зимнината, а заедно с нея парите и труда си.

Всичко, което трябва да знаете за туршията и как да реагирате навреме, ако искате да я спасите

Всеки проблем, който бива уловим навреме, е разрешим. Това се отнася както за туршията, така и за всички останали видове зимнина. Много хора се тревожат, че по повърхността на буркана или бидона се е образувал бял слой. Това трябва ли наистина да ни притеснява или не?

Такъв слой се образува, ако сме добавили по-малко количество сол или не сме използвали морска сол, а обикновена. Запомнете, че на един литър вода се добавя около 40 грама морска сол. Това е перфектната пропорция вода и сол. Спазвайте я и няма да се образува бяла пелена върху повърхността на туршията.

Туршията, която удължава живота (ВИДЕО)

Друг често срещан проблем е самата консистенция на саламурата. Много домакини се оплакват, че саламурата е станала лигава и неприятна. Това обикновено се наблюдава по време на самото претакване.

В такъв случай трябва задължително да излеете саламурата в тенджера и да я преварите. Когато заври, премествате от огъня, оставате да изстине напълно и едва след това връщате при зеленчуците.

За да не се натъквате на подобни проблеми с туршията, много е важно да я приготвяте през втората половина на месец октомври. Тогава времето е по-хладно и е подходящо за такъв вид зимнина.

Не забравяйте, че след втасване туршията трябва да се съхранява на сухо и хладно място, където температурата не надвишава 10 градуса.

За предпочитане е такъв вид зимнина да приготвяте в по-малки буркани от 3 литра. Ако възникне някакъв проблем, по-лесно се обслужват.

Надяваме се да сме ви били полезни и в бъдеще, ако се сблъскате с някои от тези проблеми, лесно да можете да ги разрешите!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес