Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако имате камъни в бъбреците, доверете се на смокиновите листа

25 август 2021, 11:50 часа

Да, безспорно смокините са едни от най-вкусните и полезни плодове. Колкото по-често ги похапваме, толкова повече ползи можем да извлечем от тях. Истината е, че освен плодовете, можем да се възползваме и от лековитите свойства на листата им.

Дори и да не ви се вярва, в миналото смокиновите листа са били високо ценени. Те са успявали да потушат редица проблеми и да лишат човек от дискомфорта.

Не малко хора страдат от камъни в бъбреците. Болките могат да се окажат нетърпими. Това ще го потвърди всеки, преминал през бъбречни кризи.

Какво обаче можете да направите със смокиновите листа?

Идва ред на съществената част. Ще ви споделим една изключително лесна за приготвяне отвара, която е доказано ефикасна при камъни в бъбреците.

Защо смокините са полезни и как да ги ядем правилно?

От вас се изисква да имате под ръка един плик със сушени листа от смокини. Необходими са ви около 3 с.л. Поставете ги в термос, заедно с половин литър вряла вода и ги оставете да престоят в продължение на 5 – 6 часа.

Цялото това количество се изпива в рамките на един ден. Можете да си го разделите на 3 – 4 приема.

Сигурни сме, че изключително много ще ви помогне, ако страдате от камъни в бъбреците. Съвсем скоро ще оставите неразположението и болките зад гърба си. Опитайте и няма да съжалявате.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес