Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 причини за появата на бели петна по ноктите

13 март 2023, 12:01 часа

Много хора се сблъскват с появата на неразбираеми бели петна по нокътя, но не всеки отдава нужното значение на това. Това е грешно, защото понякога този симптом е предупреждение на тялото за определен негативен процес.

Какво означава наличието на бели петна?

Време е да си починете от маникюра и лакирането

През последните няколко години дълготрайният лак за нокти стана изключително използван, че е почти невъзможно да срещнете жена с "чисти" нокти.

В същото време, не всеки знае, че е невъзможно постоянно да се използва покритието, в противен случай ноктите ще се повредят. Също така, по време на процеса на маникюр е възможно да настъпят повреди на нокътя, които не е възможно да се излекуват, ако продължавате да слагате лак. Следователно, ноктите трябва да си починат.

Ноктите ви се чупят лесно: Ето какви са причините

Механично увреждане

Ако ударите или прищипете пръста си, тогава белите петна се обясняват изключително лесно: причината се крие в обичайните механични повреди. Достатъчно бързо симптомът ще спре да ви безпокои.

Време е да прекратите диетите или да премахнете храна

Ако храната, която приемате, не е качествена, то е трудно тялото да функционира нормално с такова хранене. Ако целта ви е да сте здрави, тогава трябва да спрете да експериментирате с диети и да започнете балансирана диета .

Желязо

Има много фактори, свързани с дефицита на желязо. Един от най-важните е появата на бели петна по нокътя. Премахването на липсата на желязо е лесно. Необходимо е да се въведат животински продукти, спанак, хлорела, различни семена и различни видове бобови растения.

5 причини да не си слагате изкуствени нокти никога

Разбита нервна система

Известно е, че стресът действа лошо на нашия външен вид, сън и здраве. Ако често се сблъсквате с нервно напрежение, то наличието на бели петна по ноктите трябва да е сигнал, че е време да се погрижите за психическото си здраве.

Активно използване на домакински химикали

Продуктите за почистване на дома съдържат изключително вредни и агресивни вещества. Ако не искате те да навредят на тялото, тогава е по-добре да откажете да ги използвате в полза на варианти с естествен състав или да обърнете внимание на народните трикове.

Химикалите за домакинството са вредни не само за ноктите: токсините влизат през дихателната система и се натрупват в тялото.

Възможна алергична реакция

Ако сте сменили лака за нокти, крема, ексфолианта или друг продукт, който влиза в близък контакт с ръцете ви, тогава алергична реакция е напълно възможна.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес