Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 храни, които не сте предполагали, че трябва да се държат във фризера

01 февруари 2021, 14:53 часа

Току-що се прибирате от пазар и се купили замразен грах? Разбира се, че ще го приберете във фризера. Имате остатъци след вечеря? Веднага се озовават в х ладилника, нали?

Но мислили ли сте някога да съхранявате торбичка с брашно във фризера? Вероятно не, защо бихте? Е, всъщност има добра причина за това!

Оказва се, че някои хранителни продукти, за които не сме предполагали, е по-добре да съхранявате във фризера. Ето кои са те:

1. Брашно

Брашното може да се развали, подобно на ядките, ако не го съхранявате подобяващо. Във фризера такъв риск не съществува.

2. Пресни подправки

Ако имате пресни подправки в дома си, знаете, че тяхното използване в свежо състояние трае едва до края на сезона им. Затова, бихте могли да ги съхранявате като ги поставите в масло във фризера, например разпределени във формички за лед. Така ще ги използвате целогодишно и никой няма да се усъмни, че подправките не са пресни.

3. Яйца

Яйцата могат да бъдат отделени от черупката и замразени в торбичка или във форми за лед, за период до една година. Подходящи са след това за бъркани яйца или друго ястие по ваш избор. Просто се размразяват в хладилника и се използват както обикновено.

Използвате ли тази подправка при готвене? Внимавайте, може да се превърне в ОТРОВА

4. Ориз

Оризът може да бъде замразен суров или сварен „наполовина” – за два пъти по-кратко време от обичайното за приготвянето му, което ще позволи по-лесно да бъде приготвен след размразяването му. Това работи особено ефективно за кафявия ориз, тъй като се готви по-дълго време.

5. Сода за хляб

Содата за хляб и бакпулверът също са много подходящи за съхранение във фризера. Всъщност: много по-добре е, отколкото да ги държите в шкаф. Содата и бакпулверът ще издържат много по-дълго, ако ги съхранявате на студено място. Уверете се, че поставяте тези съставки в пластмасови торбички, които се затварят плътно. В противен случай содата ще абсорбира останалите миризми във фризера и това няма да помогне на вашите печени екстри. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес