Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 причини да си плащате за поддръжка на сайт

28 декември 2020, 18:22 часа

Онлайн присъствието на един бизнес безспорно предоставя значително повече възможност за растеж и търговия, без значение дали става дума за услуга или продукти.

Вече не е никаква изненада, когато виждаме все повече и повече малки и големи бизнеси да наблягат на собствените си сайтове – в новия бизнес климат тази стъпка дори е задължителна, ако желаете да останете конкурентно способни.

Поддръжката е повече от запазване на статуквото на бизнеса

Но едва ли сте тук, четейки това понеже сте доволни от това, което вече е – все пак кой бизнес е задоволен със застой?

Именно тук идват услугите на опитна SEO агенция като IdeaMax.eu, която, освен поддръжка на сайтове, може да ви предостави различни възможности не само за растеж, но и развитие на вашата дейност.

Поддръжката на един сайт изисква технически познания в сферата на програмирането, тъй като тази услуга се занимава, освен с преправянето на текстове и функции на сайта, също и със самия код и ефикасността на страниците.

Тя е взаимосвързана със самото оптимизиране на представянето на сайта и класирането му в търсачки като Google.

Когато развивате вашата онлайн дейност, главното място, към което вашите клиенти ще проявяват интерес, е това как изглежда вашият сайт или онлайн магазин, как се държи той и дали е удобен за ползване. Но за да стигнат те до него, той трябва да е видим.

В най-добрия случай той ще е класиран на първо място, а точно там се и намира най-големият успех, без значение от бранша, в който се намирате.

Поддръжката на сайт като функция и услуга е изконна част от самото развитие на сайта, тъй като неговата ефикасност и добро поведение при ползване са неотменна част от удоволствието, което един потребител трябва да усеща при посещение и употреба.

За да разберем по-добре ползите от професионална поддръжка на сайт от SEO агенция, е необходимо да се задълбочим малко повече.

1. Бърза реакция при срив на сайт

Никой не иска неговият сайт да изпадне от полезрението на клиенти, това е крайно недопустимо, но понякога се случва. За това е нужна бърза реакция, за да се отстранят проблемите навременно и да се минимизира възможността за изпуснати клиенти и, респективно, пропуснати ползи.

Би било още по-добре, ако това изобщо не се случва, а това ни води и към втората причина да изберете професионална агенция като IdeaMax.eu за поддръжка на вашия сайт.

2. Мониторинг на сайт за проблеми

Един сайт е сбор от нули и единици, или поне така ги виждат компютрите. Цифри преведени във видима информация за нас хората – един добър екип за поддръжка на сайт може не само да разбере поведението на един сайт, но и също така да забележи проблеми още преди те да са станали очевидни за вашите клиенти.

Експертизата тук показва своята тежест, понеже тя работи зад кулисите – ако няма проблем по сайта, това най-вероятно е защото някой човек се е погрижил това да не се случва.

Не е нужно да има наличен проблем, за да се реагира, професионалистите ще се заемат с това много преди нещо да стане причина за срив на сайта – за това и е важен редовният мониторинг на техническите показатели.

3. Удобен за ползване

Дори и най-добронамерените клиенти не биха се примирили със сайт, който е труден за ползване, неудобен за навигиране и бавен при зареждане на отделни елементи като снимки и текстове.

Това е изключително важно за онлайн магазините, тъй като техният успех много често зависи от това какво впечатление остават те на своите клиенти, наред със стоките, които предлагат.

Поддръжката на сайт подсигурява ефикасното преминаване от една страница в друга, като се грижи за скоростта на сайта, което освен добре за клиента, се харесва и на търсачките.

Реално тук се работи с мета данни и технически показатели, които отговарят за цялостното поведение на конгломерата от страници, разположено пред експертите чрез векторна решетка от данни.

4. Търсачките харесват ефикасни сайтове

В тази точка става очевидно, че поддръжката на сайт върви ръка за ръка с оптимизацията му, и макар и да е налично като отделна услуга, рядко се препоръчва като такава.

Ето защо поддръжката на сайт е толкова важна за бизнеса ви – тя се грижи за функциите на вашия сайт или онлайн магазин, като това пряко се отразява на начина, по който една търсачка би гледала на него – бавните, макар и да не биват „наказвани”, са по-малко вероятни да се появят най-отгоре.

Първите позиции са запазени за сайтове, които предоставят добро преживяване на клиента, а това включва ефикасност и скорост на зареждане. За това е и важно качеството на самата услуга, а не простото наблюдаване на нули и единици от човек зад монитор.

5. И големите и малките имат нужда от поддръжка

Дори и вашият сайт да е едва в своя зародиш (10-12 страници), той има нужда от поддръжка тъй като взаимовръзките между различните страници също подлежат на по-голяма ефикасност.

Освен самата скорост на зареждане, малките сайтове се ползват с привилегия пред търсачките с навременната промяна и обновяване на тяхната информация и медийни ресурси.

Това пред една търсачка показва, че един сайт търпи развитие и промяна, което от своя страна изисква сериозност и ангажираност не само от собственика, но и от екипа зад него.

Търсачки като Google обръщат внимание на това, тъй като тяхната цел е да предоставят възможно най-качествените резултати, а сайт, който редовно се подновява показва релевантност.

Големите сайтове, като тези на големите вериги онлайн магазини със стотици страници, са значително по-трудоемки за собственоръчно поддържане.

За това е и нужно то да се извършва от хора с опит, които не само търсят ефикасност в сайта, но и могат да понесат ангажимента за отговорно поддържане на голямата инфраструктура от страници.

6. Обновяване на визия и функционалност

Всеки сайт търпи промяна, дали е необходимост породена от промяна в сферата или самият пазар го диктува, всички имат нужда от нововъведения.

Поддръжката на сайт от опитен екип осигурява както общи така и специфични корекции и промени по сайта ви, без това да наруши цялостната му функционалност.

Всъщност точно това е и фокусът на тази услуга – да се коригират неефикасни или остарели модули и функции, за да се позволи безпроблемното сърфиране от страница в страница.

Промените винаги са вълнуващи и крият евентуални рискове, с помощта на професионалист този преходен период ще е значително по-стабилен и предвидим.

7. Заграбване на по-голям пазарен дял

Ако погледнете към света на големия бизнес, ще стане ясно, че корпоративните гиганти не спират да се борят за по-голям дял от баницата.

Това е така понеже тяхната мисия е, освен да правят пари, също и да контролират своите конкуренти – колкото повече контрол имате над вашия пазарен дял, толкова по-малко имат вашите конкуренти.

А това минава през основните на вашия сайт, същите основи за които се грижи поддръжката на сайт – няма как да стигнете до върха и да останете там, без да имате добре функциониращ сайт.

8. Покажете, че може да ви се разчита

Ако предоставяте услуга, това да имате добро присъствие в интернет, такова, което е постоянно, показва на вашите клиенти, че на вас може да ви се разчита.

При наличие на проблеми със сайта, важното е клиента да не забележи, понеже така той ще изгуби доверие към вашите умения да извършите професионално услугата, която предлагате.

Все пак, ако нямате достатъчно уважение към вашата собственост, как можете да имате уважение към чуждата?

Визията на бизнеса, в това число и сайта, драматично се отразява към доверието, което вашите клиенти изграждат към вас – не позволявайте нелепа грешка да е причината да загубите възможност за печалба.

9. Не става дума само за пари

В България съществува грешната представа, че бизнес се прави, за да се изкарват пари, но главната причина за неговото съществуване е власт.

Власт над информацията, над вниманието на клиентите и най-вече над вашите конкуренти – властта е много повече от пари – тя е сила, възможност и свобода сами да диктувате действията си.

Поддръжката на сайт се занимава със самите основи на вашето интернет присъствие, и ако целите реален растеж, развитие и доминация над пазара, то най-вероятно и разбирате важността на добрите основи.

10. Понеже не се задоволявате с посредственост

Поради ценовия пазар в България, много хора клонят към по-евтините услуги понеже си мислят, че така ще спестят пари. Реалността е била, а и винаги ще бъде, че няма как да получите нещо качествено, особено ако е специализирана услуга, на ниска цена.

Това е така понеже услуга като поддръжка на сайтове, изисква инвестиция във време, познания и ресурси за самите специалисти, а това са време усилия и ресурси, които непрекъснато трябва да бъдат реинвестирани.

За да остане един екип на върха на вълната, той трябва непрестанно да лавира между времето и ресурсите си, а това изисква пари.

И тъй като вашият сайт е в основата на уравнението на вашия успех, това той да бъде поддържан от някой, който не само твърди, че разбира какво означава експертиза, но и реално я прилага, е от огромно значение.

За това, услугите, които си заслужават, струват повече от другите в същия бранш – понеже елитните екипи реално знаят какво е струвало, за да станат елитни.

Не си позволявайте посредственост, изберете ефикасност, компетентност и професионализъм – изберете IdeaMax.eu.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес