Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"The Sun": България е най-евтината дестинация за почивка през 2020г.

17 февруари 2020, 10:10 часа

Как да организирате евтина и приятна ваканция? Това съветва The Sun своите читатели. В списъка с най-изгодни дестинации води България. Таблоидът се позовава на класация, която съветва британците как да пестят и почиват едновременно. 

Средната икономия за семейство, което ще отиде на почивка през май вместо праз август, е 27 на сто, пише “The Sun“, цитирано от БГНЕС.

България е най-евтината за 2020 г., показва проучване на TravelSuperMarket: средната цена на почивка за четирима струва 1921 британски лири.

Ако обаче семейството "издърпа" ваканцията през май, тя ще бъде 1511 паунда, като по този начин ще бъдат спестени над 400 паунда за цялото семейство.

Дори юни е много по-евтин от август - с 25%, което означава, че почиващите може да сключат "печеливша сделка", пътувайки само няколко месеца преди сезона.

Ема Гримстър, говорител на TravelSuperMarket, е заявила пред вестника: "Добре е да се възползваме максимално от годините преди преди семейните почивки да бъдат ограничени до училищни ваканции.“

Тя казва също така, че пътуването по-рано означава много по-меки температури, което е по-добре за децата и по-младите пътници.

Гримсън добавя: "Плажовете и атракциите също са ще бъдат по-малко пренаселени, преди курортите наистина да ги запълнят в края на юли и август."

TravelSuperMarket предлага оферти за почивки с по седем нощувки в хотел или апартамент и полети до и от дестинацията. Ето сравнение: Например, почивка на Майорка в четири звезден хотел струва 229 паунда на човек, или ходенето на почивка през юни ще струва 217 паунда на човек. В Турция цената е 208 паунда на човек в четири звезден хотел, ако почивката е през май. Гърция е посочена като дестинация за семейна почивка с цени от едва 220 паунда на човек през юни. Спомената е и Португалия, но България държи първенството за най-евтина дестинация през 2020г.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес