Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обещахме си пътуване

08 януари 2016, 10:28 часа

Честита, вълнуваща, приключенска Нова година! Това е пожеланието на екипа на „Българският пътеводител“ към всички българи и нас самите в днешната следпразнична рубрика в Actualno.com.

А пожеланията продължават да изпълват ежедневията ни. Добрите намерения, приповдигнатото настроение още витаят в пространството и вътре в нас. Но скоро то ще започне да отстъпва място на обичайната януарска меланхолия или да го кажем направо – депресия. Списъците с обещания ще запритискат мислите ни и ще подсилват опасенията, че и в края на новата година ще прехвърлим голяма част от точките за догодина. Завръщащото се и до болка познато ежедневие ще прави мечтите ни да изглеждат все по-трудно изпълними. И всичко това не е много хубаво. Хубавото във всичко това е, че има решение. И то е да започнем веднага. Зависи само и единствено от всеки от нас как да подредим живота си. И ако главите ни са пълни с оправдания, то явно не сме готови за щастието, което толкова желаем.

Няма човек, който да не зарежда тялото и духа си от досега си с природата. И решението да се докосваме до нея във всеки възможен момент е чудесен подарък, който можем сами да си правим.

Във всеки списък с новогодишни обещания присъства намерението да пътуваме повече. И наистина, това е начинът да отворим сетивата си, ума и душата за вълнуващия свят около нас. А светът е толкова благосклонен – накъдето и да се обърнем има нещо ново за откриване. И дори да вървим по вече извървени пътеки или да утъпкваме нови, винаги ще има какво да вземем от този път.

Не е нужно да отделяме много средства и време, защото малка България е тази, човешката длан, в която е скрито толкова много – славна история, неповторима природа и вълнуващо бъдеще. Колкото повече я опознаваме, толкова повече ще се доближаваме до корените си, толкова по-ценни ще ставаме и по-смислени...

Нито един списък и нито една книга не са в състояние да изброят безбройните възможности за туризъм, които тази малка България държи в обятията си. Те са навсякъде около нас – в уникалната фасада на съседната стара къща, в столетното дърво отсреща, в героичния баир край града или прекрасния ромон на чистия планински поток.

Ние, от „Българският пътеводител“ имаме щастието да познаваме много знайни и незнайни кътчета на България. Страстно се стремим постоянно да откриваме нови и да ви ги показваме. Горещо ви желаем да вървите с нас или по своите собствени пътеки. Но да тръгнете, защото само така ще стигнете по-напред и по-нависоко и с трепетно удовлетворение да продължите списъка с добрите намерения и нови места за опознаване в края на годината. И да добавите вълнение и страст в ежедневието си още сега.

Автор: Петя Георгиева, НТК „Българският пътеводител“

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес