Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гробищен ресторант в Индия жъне успехи

24 март 2014, 11:59 часа

Собственикът на ресторанта явно притежава голяма доза чувство за хумор. Той е направил общественото заведение на мястото на стар гробищен парцел, но още по-шеговито, предвид обстоятелствата, е името му „New Lucky Restaurant“ (Ресторант „Ново Щастие“).

Според собственика му ключът към успеха е фактът, че хората се хранят в компанията на истински ковчези. Интересната идея е реализирана в Ахмадабад, Индия.

Името на собственика е Кришан Кути, а идеята му да запази ковчезите вместо да ги изхвърли, за да има повече място за маси се оказва брилянтна.

„Гробището ни донесе голям късмет. Бизнесът ни върви поради присъствието на тези гробове. Те създават уникална за гостите ни атмосфера. Ние решихме да запазим гробовете така, както си бяха, а клиентите ни нямат нищо против“.

Кути обаче явно има представа и кого принадлежат тези гробове. Според местните в ковчезите почиват останки на последователи на суфизма датиращи от 16-ти век.

В ресторанта са разположени около дузина гробове обиколени с железни парапети.

Всяка сутрин, след като осветлението в ресторанта се включи, сервитьорите украсяват гробовете със свежи цветя.

„Стартираме деня си като засвидетелстваме уважение към мъртвите. Покриваме ги с дрехи и ги украсяваме със свежи цветя. Много е важно да се уважават починалите хора“, обяснява Кути.

Клиентите пък нямат нищо против присъствието на мъртвите и с удоволствие идват да пийнат по един чай и да хапнат нещо сладко или някаква друга храна.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес