Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 сладоледени къщи като от приказката за Хензел и Гретел

05 август 2014, 13:54 часа

Лятото е пълно с изкушения - пътувания, море, нови запознанства и мноооого сладолед. Естествено, че няма как да се лишим от това любимо нещо, което е като елексир срещу жегите и наслада за душата. Ягодов, шоколадов или ванилов сладолед? А защо не всичко накуп с много сироп и ядки. Както и да обичате сладоледа си, не се лишавайте от него - лятото е само веднъж в годината, да му се насладим подобаващо.


Подготвили сме ви много изкушаваща статия за най-интересните сладоледени къщи по света, които изглеждат като кукленски и побират в себе си експлозия от вкусове и аромати, които лесно могат да ви накрат да забравите, че сте на диета. Насладете се на това малко пътешествие из най-вкусните местенца за сладолед в света.

 

Salt & Straw

Горски плодове. Това е ключовата дума за тази прекрасна сладоледена къща, намираща се в Портланд. Щатът Орегон е известен със своето изобилие от малини, къпини, боровинки и всякакви други изкушаващи горски плодове. Ще се изумите от разнообразието и комбинацията от вкусове, които може да намерите тук - сладолед с ягодов сироп и парченца козе сирене. В Salt & Straw има и изобилие от шоколад - с кафе, с ядки, ликьор и какво ли още не.



Berthillon, Париж

Сладоледена къща в центъра на Париж, чиято история започва през далечната 1954 година. Това местенце е известно със своята креативност и сезонен подбор на огромно разнообразие от вкусове, които могат да угодят и на най-капризните любители на сладоледи. След един сладолед със сироп от диви ягоди и карамел, можете да се разходите из Париж и съвсем бързо да се озовете пред Айфеловата кула, докато сладоледът ви още не се е разтопил.




Portillo’s, Чикаго

Това местенце в Чикаго е известно със своите хотдози, но никой не си тръгва, без да опита някой от десертите. Portillo’s са верига ресторанти, разпръснати на чудни местенца в Чикаго и няма жител от там, който да не го е чувал или посетил поне веднъж в живота си. Ако някога се озовете в един от ресторантите, непременно си поръчайте шоколадовия шейк с парченца торта и сладолед. Само докато си го представяме как изглежда, вече започваме да си броим спестяванията за едно бързо пътуване до Чикаго.



Gelateria Del Teatro, Рим

Италия и сладолед - ето това са двете думи, които са ни нужни да чуем, за да си представим вълшебство от вкусове, що се отнася до сладоледите. И пицата, разбира се, но сега сме се съсредоточили върху по-сладката част от изкушенията, на които ни е трудно да устоим. Това чудно местенце не е лесно за откриване, но намерите ли го веднъж - трудно ще си тръгнете, без да сте опитали поне няколко неща. Най-вкусното нещо, на което може да се насладите там е рикота със смокини и бадеми. За любителите на черния шоколад - едва ли ще намерите място с по-вкусен тъмен шоколад, който се сервира с чаша охладено бяло вино.



Chinatown Ice Cream Factory, Ню Йорк

Тази сладоледена къща, намираща се в Ню Йорк, е за по-смелите, които не се страхуват да опитват странни и необикновени комбинации от вкусове. Представете си традиционен сладолед с всичките му сладки сиропи, ядки и кремове, придружени с присъщите на Китай сладко-солени вкусове, а защо не и малко люто? Ако някога сте отворени за нови кулинарни преживявания, то непременно трябва да посетите това местенце.

 

Славея Йорданова
Славея Йорданова Отговорен редактор
Новините днес