Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стратегия за футболни прогнози: Как да имаме дългосрочен успех в света на залозите?

20 февруари 2020, 15:30 часа • 7964 прочитания

Има два основни типа "играчи" при залагането на футболни мачове - тези, които залагат заради печалбата и тези, които залагат за удоволствие. И за двата типа обаче важи една и съща цел: да "надцакаш" букмейкърите и в крайна сметка да се озовеш от печелившата страна на футболните прогнози.

За тази цел е от изключителна важност да се позоваваш на няколко основни правила, преди да прибегнеш към залозите в лавината от футболни мачове, които ни предлагат букмейкърите. Аз ще се опитам да изведа най-важните фактори, на които трябва да обръщате внимание, и които са приети в цял свят като основополагащ източник на информация за оформянето на крайните ни залози.

Една отлична платформа за онлайн залози предлага Националната лотария - с бонус 100% депозит при регистрация и много други изненади за феновете на футболните залози (18+).

1. Формата на отбора - винаги проверявайте формата на отборите, на които възнамерявате да залагате, както и последните им резултати. Ако е възможно, намерете отзиви от последните им мачове и ги прочетете, защото никога не се знае дали не е имало странични фактори за крайния изход, което да ни подведе при подбора на нашите залози. 

2. Форма като домакини и гости - друг важен фактор е формата на отборите като домакини и съответно като гости. Има отбори, които закономерно играят по-силно на свой терен, докато други се представят изключително силно като гост. Набележете такива мачове, които да съпоставят силен домакин и слаб гост (или обратно).

3. Директни мачове (Head to Head) - проверявайте историята между двата отбора, т.е. последните мачове помежду им. Ще се изненадате колко често историята се преповтаря с всяка година. Все пак внимавайте с отбори, които не са играли един срещу друг в последните няколко години, както и с местни дербита, които носят със себе си по-висок емоционален заряд.

4. Новини около отбора - винаги проверявайте за наказани и контузени футболисти. Вижте кои играчи се очаква да пропуснат двубоя и от каква важност са те за своя отбор. Проверете дали отборът има достоен заместник на играча, който не е наличен за въпросния мач.

5. Мотивация - това е един от най-важните фактори, на които трябва да обръщате внимание, особено в края на сезона или в турнирите с директни елиминации. Всеки един отбор има различни приоритети и влиза в даден мач с по-голям или по-малък интерес от победата, което драстично увеличава/намалява хъса им за игра.

6. Програмата на отборите - последният важен фактор, на който би трябвало да обръщате внимание, е програмата на отборите и това колко натоварена е тя. Често тимовете, особено тези в по-големите първенства, са принудени да играят по три-четири мача в рамките на твърде малък период от време, което води до умора, а и ротации в съставите им.

В допълнение на тези шест основни правила бих добавил и още няколко щрихи, на които да обърнете внимание:

- не залагайте на отбори и първенства, за които не знаете нищо;

- не бъдете твърде самоуверени, тъй като футболът е много непредсказуем спорт;

- не е желателно да се залага в началото на сезона, тъй като отборите все още не са показали в какво състояние се намират;

- не разчитайте на външното ви усещане за мачовете, а единствено на анализите и изводите, които сте си направили за даден отбор;

- и за финал: проявете дисциплина. Ако сте претърпели тежка загуба, не се опитвайте да компенсирате загубеното с нов залог - това единствено би влошило ситуацията. Ако не ви върви, прекратете със залозите за деня.

Автор: Mr. Corner

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес