Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионска лига: На какво да заложим в днешните сблъсъци (26.11)

26 ноември 2019, 08:08 часа • 2392 прочитания

Тази вечер предстои "първата порция" от предпоследните мачове от груповата фаза на Шампионска лига. Програмата на турнира ни е подготвила поредната европейска вечер, в която ще можем да се любуваме на футболен спектакъл от най-високо ниво.

Безспорно кулминацията на вечерта ще бъде в Мадрид, където Кралят на Европа Реал посреща на "Сантяго Бернабеу" френския шампион Пари Сен Жермен. Далеч не е за подценяване и сблъсъкът между Ювентус и Атлетико Мадрид в Торино.

Носителят на два трофея от Шампионска лига - Жозе Моуриньо, пък ще изведе новия си отбор Тотнъм в първи мач на европейско ниво. Шампионите на Германия и Англия - Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, също излизат за своите мачове №5 в групите, като "небесносините" все още не са си осигурили 100-процентово участие в елиминациите на турнира.

Нашият екип от типстъри състави няколко предложения за залози на база днешните двубои от Шампионска лига. Ето ги и тях:

Реал Мадрид - ПСЖ

Изминаха повече от два месеца от срамната загуба на "белия балет" на "Парк де Пренс" с 0:3, а оттогава много неща се промениха. Реал започна да играе по-уверено, а с това да постига и по-добри резултати. Въпреки това клубът все още не може да открие шампионската идентичност, с която бе познат преди година и половина.

В щаба на ПСЖ пък най-после могат да се похвалят, че цялата офанзива на отбора - Неймар, Мбапе, Кавани, Икарди и Ди Мария, са готови за игра, а за Томас Тухел предстои тежката задача да избере титулярите за мача. Парижани вече си осигуриха класиране за 1/8-финалите, за разлика от Реал, но въпреки това клубът ще иска да се представи достойно и на "Бернабеу".

Реал е притиснат до стената след тежкото поражение като гост, а сега стремежът ще бъде по никакъв начин да не се допуска издънка пред домашна публика. Въпреки това, срещу подобен състав, какъвто е този на ПСЖ, всеки един отбор ще срещне сериозни затруднения. Очертава се един равностоен двубой, в който със сигурност няма да липсват нито голове, нито драма.

Прогноза: Равенство и двата отбора да отбележат гол - 4,25 коефициент

Ювентус - Атлетико Мадрид

"Бианконерите" вече си осигуриха класиране за следващата фаза на турнира, а това позволява на наставника Маурицио Сари да "успокои топката" и в следващите месеци да мисли предимно за Серия А, където битката с Интер продължава с пълна сила.

Що се отнася до Атлетико, тимът далеч не може да се каже, че е сигурен участник в следващата фаза на турнира, въпреки преднината от четири точки пред останалите два отбора в групата. Хората на Диего Симеоне са принудени да се борят до последно, ако искат да не подлагат на риск участието си на осминафиналите.

Ювентус по всяка вероятност ще бъде и без голямата си звезда Кристиано Роналдо. Маурицио Сари даде ясен знак, че не смята да рискува със здравето на португалеца, а и на всеки друг в отбора. Това единствено може да означава, че италианският специалист няма да търси на всяка цена победата в мач, който е без значение за неговия отбор.

Прогноза: Х/2 двоен шанс - 1,77 коефициент

Цървена звезда - Байерн Мюнхен

Колебливите изяви на вече бившия мениджър на Байерн Нико Ковач по никакъв начин не повлияха на резултатите на отбора в Европа, а неговата работа бе довършена от Ханс-Дитер Флик, който в предишния кръг осигури място на баварците в следващата фаза на турнира. С четири победи от четири мача "червените" също могат да се фокусират върху местния шампионат.

Сръбският гранд Цървена звезда обаче все още таи надежди, че може да се пребори за второто място в групата, но дори това да не се случи, то третата позиция също носи дивиденти (Лига Европа). Звезда определено има какво да се бори, а пред собствена публика срещу елитен гранд като Байерн със сигурност ще иска да се докаже.

Очертава се двубой, в който Байерн да контролира темпото на игра, но и едва ли ще се опита да наложи особено агресивен стил на игра. За Звезда пък изглежда трудна задача да проникне през добрата отбрана на немския гранд, който е достатъчно "врял и кипял" в такива мачове.

Прогноза: Под 3,5 гола - 1,90 коефициент

Автор: Mr. Corner

 

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес