Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Футболни прогнози преди зрелището Манчестър Юнайтед - Барселона

10 април 2019, 16:40 часа • 2760 прочитания

Отборът на Манчестър Юнайтед посреща Барселона в първи мач между двата тима за четвъртфиналите на Шампионска лига. Срещата е очаквана с голямо нетърпение, тъй като предоставя два от силните клубове в исторически план. Тук ще опитаме да разнищим какво ще стане в сряда вечер на „Олд Трафорд”, като с футболните прогнози на "The Dalai Lama" се надяваме предложенията му да помогнат на самите вас. Ето и залозите на типстъра:

Над 2,5 гола в срещата (коефициент 1.75)

Всрещите на Барселона над 61% от тях в мачовете падат поне по 3 гола (19 от 31 срещи в Примера дивисион. Средният процентов показател на останалите тимове в Испания е 47%. Причината е високата линия, с която играе тимът на Ернесто Валверде. Това довежда до проблеми, когато отборът трябва да се брани при контраатака. Скоростните нападатели на английския тим съм почти сигурен, че ще отбележат гол, а в допълнение на този факт, то в 72% от мачовете на Юнайтед и двата отбора бележат гол.

Краен резултат: Барселона ще победи в Англия (коефициент 2.07)

Отборът на Барселона е считан за по-силния тим преди началото на четвъртфиналите. Отделно на този факт, тимът от Испания изпитва сериозни проблеми да достигне до полуфиналите в последните три година, след като отборът се предава три пъти поред на 1/4-финалите в надпреварата. Този път обаче конкурентът е удобен за отстраняване, а Лионел Меси и компания ще опитат да наранят Юнайтед още в неговия дом, за да си подсигурят по-спокоен реванш на „Камп Ноу”. Коефициентът от 2,00 предразполага този знак да се пробва.

Над 9,5 корнера в мача (коефициент 1.87) 

Средният показател за ъглови удари при Барса е 9,90. Като гост пък той се покачва до 10,53 през този сезон. Юнайтед пък записва средно по 10,09 корнера на мач, а у дома той пада до 9,53, така че залогът над 9,5 ъглови удара изглежда доста резонен.

Голмайстор по всяко време – Маркъс Рашфорд (коефициент 3.20)

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд е причината отборът му да е в тази фаза от турнира. Младият английски стрелец реализира хладнокръвно дузпата срещу ПСЖ в предните елиминации, за да прати англичаните напред. Сега Рашфорд ще търси още по-усилено гол, който да помогне на отбора му да стигне до добър резултат в първия мач срещу Барселона. Единствената въпросителна пред него и Оле Гунар Солскяер е дали младокът ще се е възстановил от травмата в глезена. Контузията го извади от мача на 2-и април срещу Уулвс за ФА Къп и той оттогава не е играл. Въпреки това се очаква Рашфорд да влезе в мача, след което да реализира.

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес