Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Футболни прогнози от Шампонска лига: Тотнъм - Аякс

30 април 2019, 14:06 часа • 2944 прочитания

Тимовете на Тотнъм Хотспър и Аякс Амстердам откриват полуфиналите в Шампионска лига през тазгодишната кампания. Мачът е може би един от най-очакваните, след като двата отбора отстраниха фаворитите – Манчестър Сити и Ювентус, за да се доберат до най-добрите четири в надпреварата.

Тук пък ще опитаме да направим предварителен разчет на всичко, което може да видим на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм”, което отсега знаем, че ще бъде повече от вълнуващо. Ето и избора от футболни прогнози, които направихме за вас:

Голове

Ставката от 1,72, която ни предоставя 7777.bg за "двата отбора да отбележат гол" е повече от чудесна. Тотнъм има 18 гол/гола в мачовете си във Висшата лига, което показва среден показател от 50%. Аякс от своя страна във вътрешния шампионат впечатлява по този показател с 44%. Ако усредним сбора, то е ясно и тук, че се срещат отбори, които не им се нрави да играят защитен и позиционен футбол. Залогът за класиране на финал е голям, но нравът не би се променил, като и двата отбора ще побързат да потърсят попаденията още в първия мач.

Прогноза: Гол/гол – 1,72 коефициент.

Корнери

Отборът на Аякс изпълнява средно по 11,56 корнера по време на гостуванията си във всички надпревари през този сезон. Това донякъде е логично, след като хората на Ерик тен Хаг използва по доста солиден начин крайните си атакуващи футболисти, които тормозят непрестанно отбраната на опонента. При Тотнъм показателят е 9,83, а у дома спада до 9,56. Въпреки това очакваме развръзка от сорта на 7:6, която да спомогне за излизането на нашия залог от 11,5 ъглови удара.

Прогноза: Над 11,5 корнера – 3,40 коефициент.

Удари за играч

Бразилският офанзивен полузащитник на Аякс се наслаждава на повече от прекрасен втори полусезон с екипа на гранда от Амстердам. Той е взел участие в цели 16 мача за Аякс в ШЛ през кампанията, а в тях отправя средно по 1,86 удара към врата в хода на мач. За да вкара гол, на Нерес са му нужни средно по 4,33 шута към вратата, а във вторник в Лондон той ще има нужната свобода от Тен Хаг, за да напада смело вратата на „шпорите”. Именно коефициентът, даден от 7777.bg, за над 0,5 удара във вратата на Давид Нерес от 1,85 е повече от чудесен.

Същото можем да прибавим и за звездата на Тотнъм Кристиан Ериксен. Датският плеймейкър е един от виновниците този сезон на лондончани да е считан за толкова силен, като присъствието му на терена се отличава с многократните ситуации, в които Ериксен попада сам в зона, от която може да отправи точен удар, а той го умее. Ставката за над 1,5 на 2,50 коефициент е прекрасна за датчанина.

Прогноза: Давид Нерес над 0.5 удара във вратата (1.85)

Кристиан Ериксен над 1.5 удара във вратата (2.50)

Картони за играчи

Стартираме с Дейли Блинд. Прогнозата за бранителя на Аякс е малко деликатна, тъй като той не е от онези „мръснишки” защитници във футбола. Въпреки това очакваме, че гостите от Холандия ще са една идея „по-припряни” Именно това може да спомогне за Блинд да „покрие” ситуация на терена, която да не се изиска от него, макар да е в името на отбора. През тази година в Шампионска лига той има два картона. Разбира се това е хипотеза, която обаче е и твърде вероятно да стане факт на стадиона на Тотнъм.

Прогноза: Дейли Блинд с картон – 4,50 коефициент.

Точен резултат

За Тоби Алдервайрелд средният показател за получени картони в ШЛ също е две. „Прегарянето”, което имах предвид по-нагоре за Блинд е същото и за Тотнъм, които неистово ще искат да продължат към финала. Острите офанзивни футболисти на Аякс очаквам да създадат достатъчно главоболия на бранителите на „шпорите”, с което Тоби Алдервайрелд да си изкара поне един картон на 7,00 коефициент в 7777.bg.

Прогнозата ми, че Аякс може да се добере до успеха при гостуването си в Лондон се дължи на факта, че предходните съперници на холандците (Реал Мадрид и Ювентус) бяха подчинени директно в дуелите на терените на фаворитите. Аякс показа, че не се притеснява да гостува, където и да било, а също така класата на Тотнъм смело мога да потвърдя, че по нищо не е по-голяма от тази на предходните опоненти на Аякс. Именно заради това давам леко предимство на гостите в този мач, макар че очакванията са ми, че и английският тим ще се разпише.

Прогноза: 2:1 за Аякс – 11,50 коефициент.

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес