Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зрителите освиркаха беларуска тенисистка на Уимбълдън, тя ги нарече пияници (ВИДЕО)

10 юли 2023, 13:36 часа • 4293 прочитания

Сериозен скандал с участието на беларуската тенисистка Виктория Азаренка се заформи на Уимбълдън. В двубой от осминафиналите на надпреварата тя допусна поражение с 1:2 (6:2, 4:6, 6:7(9)) от украинката Елина Свитолина. При напускането на корта Азаренка беше освиркана от зрителите по трибуните, които тя нарече „пияни“ на пресконференцията след срещата.

Повод за размяната на „любезности“ стана липсата на ръкостискане между двете съпернички. Свитолина има ясно заявена позиция по казуса с участието на състезатели от Русия и Беларус на големи спортни форуми. Преди турнира във Великобритания тя заяви, че няма намерение да подава ръка на противнички от тези страни заради войната в родината си.

ОЩЕ: Световната №2: Не подкрепям Лукашенко и войната в Украйна (ВИДЕО)

"Тя не иска да поздравява руски и беларуски тенисистки. Уважавам решението ѝ. Какво трябва да направя? Да стоя и да чакам? Каквото и да направя, нямаше да бъде счетено за правилно, така че направих това, което сметнах за уважаващо нейното решение. Този разговор за ръкостискането не е животопроменящ“, заяви Азаренка след двубоя.

"Беше страхотен двубой. Ако хората се фокусират върху ръкостискането, публиката - доста пияна публика, която освирква в края, това е срамно. Това е само тенис, никой не променя животи тук. Вършим си работата. Това е", допълни бившата номер 1 в ранглистата на WTA.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес