Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо всички в тениса обичат Григор Димитров, дори и жените: Гришо даде своя прочит

10 октомври 2024, 17:09 часа • 1313 прочитания

Тенис звездата на България Григор Димитров получи любопитен въпрос по време на престоя си в Шанхай. Гришо отпадна на 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000, а един от журналистите му зададе малко по-страничен въпрос - какво го прави толкова специален, че е обичан от всички както в ATP тура, така и в женския WTA тур.

Защо всички харесват Григор Димитров?

Попитан защо всички обичат Григор Димитров, не само от ATP, но и от WTA, Гришо каза с усмивка на лице: "Така ли е наистина?". А журналистът му отвърна: "Предполагам, че се дължи на нещо повече от това да сте мил, нали?". Според Григор обаче този въпрос не трябва да се задава на него, а на тенисистите, които го харесват.

Григор Димитров

Гришо винаги е себе си и се опитва да бъде по-добър човек

"Не знам, може би трябва да попиташ тях. Мисля, че единственото нещо, което винаги ще получиш от мен, съм просто аз самият. Мисля, че винаги съм бил себе си. Това е един от първите уроци и съвети, които моята майка ми е дала. Тя винаги ми казва: "Преди да станеш велик шампион, бъди по-добър човек". Мисля, че това идва и от моята култура", коментира Григор.

"Знаете ли, винаги показвам емоциите си такива, каквито са. Иска ми се понякога да ги прикривам малко по-добре, наистина ми се иска. Това ми е помагало много, но същевременно ми е било и във вреда. Уча се. Мисля, че съм далеч от съвършенството, но се опитвам да правя това, което е правилно в моите разбирания", добави още Гришо, цитиран от Shanghai Press.

Григор Димитров напусна Шанхай с 6-цифрена сума, но и с огорчение, че не стигна по-далеч в надпреварата, тъй като ще загуби точки спрямо миналата година, когато игра полуфинал на същия турнир. До края на сезона обаче остават още няколко турнира за Григор, които може да реализират и целта му да играе на Финалите на ATP в Торино.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес