Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За какво харчи милионите си Роджър Федерер

06 април 2015, 10:57 часа • 9273 прочитания

Откакто печели първата си титла от Големия шлем през 2003 г., швейцарецът Роджър Федерер е една от суперзвезди в тениса. Мнозина стигат дори по-далеч в определенията си и го наричат най-великия играч, който този спорт е виждал. Съвсем заслужено Федерер се нарежда и сред най-богатите атлети в света. Според сайта The Richest той има в сметката си около 300 млн.долара.

Тенисът обаче носи по-малката част от приходите му (4,2 млн.долара през 2014 г. например). По-голямата част идва от рекламните договори, които е подписал с известни марки като Credit Suisse, Wilson, Nike, Rolex, Mercedes и др. Само през миналата година тези контракти са му донесли 52 млн.долара.

За какво харчи парите си човек, който разполага с 300 милиона? В случая на Федерер – предимно за имоти и луксозни автомобили. Тенисистът притежава няколко недвижими имущества в родната си Швейцария, сред които мезонет в Цюрих и огромна вила в провинцията. Освен тях има и скъп апартамент в Дубай. Федерер често се подготвя за турнири именно в ОАЕ. Притежава къща и в Южна Африка, откъдето е майка му.

По отношение на автомобилите звездата си пада по спортните модели. Една от най-любимите му е Mercedes SLS AMG.

Къде обича да пътува швейцарецът и кой е любимият му град прочетете в Expert.bg.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес